Vijesti / Politika
Politika
ŽIVI ZID Ponovno zakazana deložacija Vladimira Smrtića iz Čakovca

ŽIVI ZID Ponovno zakazana deložacija Vladimira Smrtića iz Čakovca

- Danas je gospodin Vladimir Smrtić  iz Čakovca dobio obavijest o ponovno zakazanoj deložaciji za 28. rujna 2017. - javljaju iz Živod zida Međimurja.

To će biti treći pokušaj deložacije iz stana u Ulici Ivana pl. Zajca 27 u Čakovcu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Podsjećamo, gospodin Smrtić je definitivno žrtva lihvarskih kamata, zahvaljujući nebrizi HNB tako i korumpiranom političkom sustavu. On je 1997. godine uzeo kredit - dva puta po 5.000 njemačkih maraka kako bi spasio svoj obrt. Njegova cijela obitelj je bila tesarska i poslovali su uspješno desetljećima.

Iznos je bio od 38.000 kuna, on je čak uplatio 42.000 kuna duga, da bi nakon toga Štedno-kreditna zadruga Cekin otišla u stečaj, a njegov dug zahvaljujući kamatama porastao na 1.100.000 kuna.

Raznim pravnim zavrzlama s kojima se gospodin Smrtić nije znao braniti, a ni mogao, jer su njegova primanja 1.200 kuna mjesečn - -nije mogao platiti odvjetnika. Vjerovao je da se ovaj ishod neće dogoditi, ali su nade bile neopravdane. Ovih priča ima svaki dan desetine - kažu u Živom zidu.

Živi zid se oštro protivi deložacijama iz jedine nekretnine i iz toga razloga idu u obranu doma za koju se nadaju da će i ovoga puta biti uspješna.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!