Vijesti / Politika
Politika
VIDEO Zoran Milanović u Čakovcu, vraća li se u politiku?

VIDEO Zoran Milanović u Čakovcu, vraća li se u politiku?

Vraća li se Zoran Milanović u politiku? U društvu stranačkih kolega u Čakovcu, pred novinare nije ni stao. Njegov domaćin SDP-ov gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač o nagađanjima za predsjedničku utrku poručuje: 

"To je njegova odluka, njegov odabir. O tomu možemo pričati kada i ako Zoran donese takvu odluku. Zoran Milanović je prije svega ovdje bio u privatnom posjetu", tvrdi Kovač.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Da bi Milanović bio sjajan predsjednik misli Glavašević, ali kaže za to je još prerano. "Svaki razgovor o političkoj karijeri Zorana Milanovića u kojome on ne sudjeluje je račun bez krčmara. On je vrlo zreo političar, enrgičan, koji je među građanima ostavio takav pozitivan dojam da u situaciji očiglednog nezadovoljstva radom predsjedniceGrabar Kitarović se zaziva njegova kandidatura", smatra Glavašević.

Svatko treba znati kad je kraj poručio je HDZ-ov Gari Capelli. "Komentar je suvišan. Mislim da svatko svoje mogućnosti i znanja zna kad je trenutak kad se treba povući.  U SDP-u će najbolje znati, a narod je na svim ovim izborima rekao koliko je dobar", tvrdi Capelli.

Premijer je bio, ali za predsjedničku ulogu mora se svidjeti širem djelu ljudi - poručuje politički analitičar Krešimir Macan. "Ima taj svoj stav, svoj gard koju će kampanju učiniti zanimljivom.

Predsjednik države je puno lakše biti nego predsjednik vlade. Predsjednik Vlade svaki dan mora donositi operativne odluke mora odgovarati za sve u državi. Predsjednik države kao što smo vidjeli može reći svašta i ostati živ", objašnjava Macan.

U nekoliko navrata sam Milanović je rekao da je uloga predsjednika ceremonijalna, ali i da treba mijenjati način izbora, a to je rekao i 2015. godine. Kolinda Grabar Kitarović je na pola predsjedničkog mandata, a ako Milanović doista kreće u pohod na Pantovčak, bila bi to najranija najava kandidature ikad.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!