Vijesti / Politika
Politika
NEDELIŠĆE Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan branitelja

NEDELIŠĆE Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan branitelja

U prigodi obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja (5. kolovoza), održan je u petak 4. kolovoza čin polaganja vijenca i paljenja svijeća kod spomen-obilježja i spomen-ploče hrvatskim braniteljima u Nedelišću.

U ime Općine Nedelišće sudjelovali su zamjenici općinskog načelnika Željko Kacun i Nikola Novak i vijećnici Općinskog vijeća, a kao i svake godine pridružili su se članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata - Ogranak Nedelišće, članovi obitelji stradalih branitelja, predstavnici vijeća mjesnih odbora i političkih stranaka i drugi građani.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Vijenac je kod obilježja u spomen braniteljima domovine Hrvatske 1991.-1995. položilo izaslanstvo Općine Nedelišće, a svijeće su kod obilježja i kod spomen-ploče šestorici stradalih hrvatskih branitelja položili njihovi suborci i članovi obitelji.

Nazočni su minutom šutnje odali počast svim stradalim hrvatskim braniteljima koji su nesebično i požrtvovno sudjelovali u obrani i oslobađanju Hrvatske. U ime Općine Nedelišće zamjenik načelnika Željko Kacun podsjetio je nazočne na događaje početkom kolovoza 1995. godine kada su hrvatski branitelji u vojno-redarstvenoj akciji Oluja oslobodili okupirana područja, porazili ideju velikosrpske države te povratili područja u ustavno-pravni poredak Republike Hrvatske.

U toj akciji Hrvatske vojske sudjelovalo je i dvadesetak branitelja s područja općine Nedelišće. Zamjenik načelnika kazao je kako je potrebno iskazati zahvalnost hrvatskim braniteljima koji su u tome sudjelovali, a osobito onima koji su položili svoj život za slobodu svoje domovine. Svim građanima Općine Nedelišće čestitao je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!