M. SREDIŠĆE Vijećnici konačno doznali koliko je otpada prerađivano u Lendavi

Inspektorat Republike Slovenije za okoliš i prostora kod Bioplinare ECOS u Općini Lendava pronašao je veću količinu nezakonito dopremljenog otpada iz Hrvatske. Pronađeno je 17,8 tona otpadne hrane, 393 tone otpadnog brašna, te više ispražnjene transportne ambalaže, što je obrađeno, a za povrat u Lijepu naše domovinu ostalo je oko 100 tona otpada – između ostalog piše o očitoivanju slovenskog resornog ministarstva središćanskom Gradskom vijeću.

Pod predsjedanjem svog predsjednika Zvonka Vrtarića, Gradsko vijeće Grada Mursko Središće u ponedjeljak 11. rujna 2017. održalo je svoju 3. sjednicu koja je započela Aktualnim satom na kojem se govorilo o komunalnoj infrastrukturi, zaštiti vijećnika te o neugodnostima koja u obliku onečišćenog zraka i otpadnih voda dolaze iz Slovenije.

Pročitano je izvješće Ministarstva zaštite okoliša i energetike, iz kojeg je vidljivo kako je u slovensku Bioplinarnu ECOS kod Lendave dovožen otpad ih Hrvatske i to 17,8 tona otpadne hrane te 393 tone brašna. Slovenci su revno preradili veće količine i usmrdile zrak i okoliš koji je smradio po Murskom Središću, a za povratak u Lijepu našu ostalo je tek 100 tona neprerađenog sadržaja.

Donijete su i II. izmjene i dopune gradskog proračuna, te je on za 2.841.000 kuna manji od planiranog, te odluke na programe koji se financiraju iz proračuna. U skladu sa Zakonom o proračunu donose se II. izmjene i dopuje Proračuna Grada Mursko Središće za 2017. godinu u ukupnom iznosu od 39.380.000 kuna, pojašnjeno je članovima Gradskog vijeća.

Gradonačelnik Dražen Srpak podnio je izvješće o svom radu u prvom ovogodišnjem polugodištu, u kojem je pobrojio ostvarenja na raznim područjima života i djelovanja. Većinom glasova izglasana je Odluka o deponiranju slobodnih novčanih sredstava, izmjenjeni Pravilnik o studentskim kreditima, te Odluka o osnivanju Savjeta za potrošače Grada Mursko Središće. Savjet čine: Antun Grof, Zlatko Polišanski, Melita Nađ, Dragutin Kozar i Stanislav Stojko.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije