OPĆINA OREHOVICA Vijećnici ugodno’ iznenadili’ načelnika Bukala

Na jučerašnjoj trećoj sjednici Općinskog vijeća Orehovice vijećnici su donijeli Odluku o visini naknade za prisustvovanje sjednicama Općinskog vijeća i radnih tijela Općine Orehovica, te naknadi predsjedniku Vijeća Općine Orehovica.

Prijedlog je Vijeću iznio općinski načelnik Franjo Bukal. Prema njemu njihova je naknada trebala biti 150 kuna po sjednici u neto iznosu, dok bi godišnja naknada predsjedniku Vijeća iznosila 5.000 kuna s time da on i njegovi zamjenici nemaju pravo na naknadu za sjednice.

U obrazloženju Odluke, Bukal je istaknuo kako se povećanjem naknade želi stimulirati članove Vijeća Općine, te radnih tijela da rad što više usmjere na dobrobit Općine Orehovica. U prošlom sazivu ta je naknada iznosila 100 kuna, odnosno 2000 kuna.

U raspravi su vijećnici Zlatko Orsag i Miroslav Bezak istaknuli kako nema potrebe za povećanjem vijećničke naknade i da treba ostati na prijašnjoj razini, dok je predsjednik Vijeća Marko Hunjadi sam istaknuo kako je njemu dovoljna naknada od 2.000 kuna godišnje.

Prijedlog načelnika nije dobio nijedan glas što ga je zacijelo ugodno ‘iznenadilo’!?

Na istoj sjednici prošao je prijedlog, sa 4 suzdržana, o naknadi članovima vijeća mjesnih odbora, te Vijeću romske nacionalne manjine bude 100 kuna u neto iznosu za prisustvovanje sjednicama.

Bukal je u obrazloženju istaknuo kako je dosadašnja naknada bila 70 kuna, a povećanjem se žele stimulirati članovi VMO i Vijeća romske nacionalne manjine da svoj rad više usmjere za dobrobit naselja kojeg zastupaju.

Negativno se očitovao o radu potonjeg Vijeća koje do sada nije održalo nijednu sjednicu, nije izvršilo nijedan zadatak koji im je do sada naložio. Novac im očito ništa ne predstavlja?

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije