GRAD MURSKO SREDIŠĆE će najvjerojatnije kupiti Murs Ekom

Stručni kolegij gradonačelnika Murskog Središća na svojo redovitoj 12. sjednici raspravljao je o Pismu namjere komunalnog poduzeća Murs Ekom te ustvrdio kako je Grad voljan kupiti tvrtku, ali osnova treba biti procjenjena vrijednost i analiza poslovanja tvrtke.

Kupnja je logična jer Grad je već započeo aktivnosti na osnivanje vlastitog komunalnog poduzeća, a kupnja Murs Ekoma samo bi ubrzalo posao. Sve ovisi o rezultatima pregovora predstavnika Grada i vlasnika tvrtke, a konačnu odluku donosi Gradsko vijeće.

Kolegij je odobrio postavljanje nadstrešnice kod građevine bivšeg autobusnog kolodvora, produženje plinske mreže u Peklenici, postavljanje novog križa na groblju u Murskom Središće te objavio pozivni natječaj za adaptaciju Etno kuće u Murskom Središću.

Isto tako kolegij odobrava postavljanje triju prometnih ogledala u Peklenici i Murskom Središću. Odlučeno je kako će Grad sa po 300 kuna mjesečno pomagati učenicima srednjih škola koja se školuju za deficitarna zanimanja, te se upućuje poziv žiteljima da Odsjeku za komunalne djelatnosti prijave potrebu zamjene svjetiljski na javnoj rasvjeti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije