Vijesti / Politika
Politika
SNJEŽANA SABOLEK predsjednica Živoga zida Dekanovec

SNJEŽANA SABOLEK predsjednica Živoga zida Dekanovec

U nedjelju 22. listopada 2017. održana je osnivačka skupština općinske organizacije stranke Živi Zid Dekanovec. Radi se o prvoj općinskoj organizaciji Živoga zida na području Međimurske županije, nakon što su već ranije osnovane županijska organizacija i gradske organizacije Mursko Središće i Čakovec.

Živi zid djeluje na području općine Dekanovec još od 2014. godine, da bi ovih dana konačno potvrdio svoj status i formalnim ustrojstvom.

Osnivačku Skupštinu vodio je dr. sc. Branimir Bunjac, potpredsjednik stranke i saborski zastupnik. Nakon izbora radnoga predsjedništva, zapisničara i ovjerovitelja zapisnika prešlo se na predlaganje kandidatura i tajno glasanje o predsjedniku.

Velikom većinom glasova za predsjednicu općinske organizacije izabrana je Snježana Sabolek, dugogodišnja članica Živog Zida, županijska i općinska vijećnica. Za potpredsjednicu je izabrana njezina protukandidatkinja Ana Žvorc, a za tajnicu Sanja Pintarić.

Novoizabrana predsjednica općinske organizacije Živi Zid Dekanovec Snježana Sabolek zahvalila se na ukazanom povjerenju te naglasila da nova funkcija za nju predstavlja iznimnu čast, ali i veliku odgovornost. Obećala je marljivo, demokratski i transparentno voditi općinsku organizaciju na dobrobit svih mještana Dekanovca.

Glavni ciljevi rada ogranka, kao i do sada, bit će ukazivanje na aktualnu problematiku općine s fokusiranjem na poboljšanje uvjeta života prvenstveno nuđenjem kvalitetnih rješenja.

Već u predstojećem tjednu općinska organizacija Živoga zida započet će s postupkom registracije ogranka kod nadležnih tijela.

Cilj Živoga zida je nastaviti osnivati teritorijalne organizacije kako bi ojačao u lokalnim sredinama nakon uspješnih rezultata na nacionalnoj razini, gdje Živi zid trenutno predstavlja treću političku snagu.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!