Vijesti / Politika
Politika
VIDEO Branimir Bunjac: HDZ priprema giljotinu za male stranke

VIDEO Branimir Bunjac: HDZ priprema giljotinu za male stranke

Današnja sjednica Hrvatskog sabora započela je sa sedam zahtjeva za stankom zbog najave promjene izbornog zakonodavstva, a zasad je 'najglasniji' bio zastupnik Živog zida, Međimurec Branimir Bunjac.

On je kazao da je izborno zakonodavstvo velik problem u Hrvatskoj je propada velik broj glasova te je podsjetio svoje kolege i javnost na nedavne izjave HDZ-ovog veterana Vladimira Šeksa.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Izborni inženjering glasove prebacuje velikim strankama. Recimo, HSLS je uvijek dobivao više glasova od HNS-a, ali manje mandata. Trebalo bi uvesti nove izborne jedinice. No, Vladimir Šeks otkrio je prave namjere HDZ-a koji želi uvesti dvostranačje, bolje rečeno jednostranačje u kojemu će uvijek HDZ biti na vlasti, poručio je Bunjac.

Rekao je da bi se to postiglo ne samo promjenom izbornog zakonodavstva, već i Ustava kojima bi se za dijasporu ukinula kvota. To bi značilo da bi HDZ tamo dobivao minimalno šest mandata.

- HDZ ne skriva da je cilj eliminirati sve stranke osim HDZ-a i SDP-a – HDZ priprema giljotinu za male stranke – Šeks je kao Robespierre koji će malim strankama rezati glave. Iako gospodin rijetko ima trijezne stavove, informacije koje ima nipošto ne treba zanemariti, kazao je Bunjac, dodavši kako bi se sve ostale stranke trebale suprotstaviti političkom jednoumlju.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!