ODRŽANA Konvencija Foruma mladih SDP-a Pribislavec

Veliki dio mladih ljudi ima želju sudjelovati i aktivno utjecati na zbivanja u društvu, ali na osobnijoj i nezavisnijoj osnovi, izvan zastarjelih struktura i mehanizama sudjelovanja.

Stoga su mladi SDP-a Pribislavec u subotu, 28. listopada 2017. održali Konvenciju Foruma mladih SDP-a Pribislavec, na kojoj su donijeli važne odluke za budući rad FM SDP-a Pribislavec. Nenad Pintarić otvorio je rad Konvencije te su osvojeni Pravilnici o ustrojstvu Općinske organizacije FM SDP-a Pribislavec i izabrana radna tijela Konvencije.

Prisutni su bili i gosti: Mario Moharić potpredsjednik županijske organizacije SDP-a, Matija Ladić predsjednik SDP-a Pribislavec, Nikola Makar predsjednik FM SDP-a Belica, Vanesa Čuka potpredsjednica FM SDP-a Nedelišće i podpredsjednica FM SDP-a Međimurske županije, Ivan Šimunković predsjednik FM SDP-a Preloga i predsjednik FM SDP-a Međimurske županije.

Nakon Podnesenog izvješća izabrana su Izborna tijela OO FM SDP-a Pribislavec. Ovim primjerom vidljivo je da mladi zapravo žele i mogu preuzeti odgovornost za vlastite aktivnosti, na kooperativnoj osnovi sudjelovati u procesima donošenja odluka koje se odnose na lokalnu i širu zajednicu, izraziti svoje mišljenje o razvoju, okolišu, medukulturalnim odnosima i ostalim društvenim temama.

Mladi su nedvojbeno velik potencijal u razvoju modernoga, demokratskoga i ljudskim pravima usmjerenog društva. Sudjelovanje i aktivno građanstvo ne znače samo glasovanje i podržavanje izbora, već znače imati pravo, sredstva, prostor, prigodu i potporu za sudjelovanje u procesu donošenja odluka i za uključivanje u društveno korisne aktivnosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije