DOMAŠINEC Od iduće godine skupljanje komunalnog otpada vršit će GKP Pre-Kom

Minulog utorka održana je četvrta sjednica Općinskog vijeća Općine Domašinec. Sjednici su prisustvovali i predstavnici NK Dinamo Domašinec i Nogometne škole Dinamo Domašinec koji su izvijestili vijećnike o radu u klubu i školi, ukazali na probleme s kojima se susreću u svakodnevnom radu te zamolili da ih Općina Domašinec prati u njihovim nastojanjima da osiguraju što bolje uvjete za rad i razvoj i kluba i nogometne škole, uzimajući u obzir rezultate koje postižu.

Od bitnijih odluka donesenih na sjednici, treba izdvojiti Odluku o raspisivanju natječaja za prodaju zemljišta u Poslovnoj zoni Domašinec-Turčišće, Odluku o isplati božićnica umirovljenicima sa područja Općine Domašinec, čija mirovina ne iznosi više od 2.000 kuna i ne primaju mirovine iz drugih zemalja.

Donesene su i odluke vezane uz gospodarenje otpadom pa je tako donesena Odluka o kupnji udjela u komunalnom poduzeću GKP PRE-KOM te će od sljedeće godine sakupljanje komunalnog otpada za područje Općine Domašinec vršiti GKP PRE-KOM iz Preloga.

Također je donesena i Odluka o započinjanju projekta uvođenja svjetlovodno distribucijske mreže, odnosno optičke na području Općine, sa svrhom da se stanovnicima omogući što kvalitetniji i brži pristup internetu, što onda otvara nove mogućnosti u svakodnevnom životu i radu gospodarstva i žitelja.

Vijećnici su svojom raspravom i sugestijama doprinijeli da se pojedine odluke poboljšaju i budu još kvalitetnije. Na aktualnom satu općinski načelnik Mario Tomašek u kratkim je crtama izvijestio vijećnike o bitnijim stvarima na kojima se radilo u periodu između dvije sjednice te odgovarao na pitanja vijećnika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije