SVETI MARTIN Ministrica kulture na 10. Danima elektroničkih medija

– Ministarstvo kulture u velikoj je mjeri sufinanciralo izgradnju Centra za kulturu u Murskom Središću koji će biti otvoren 4. prosinca.

Iskoristio sam priliku da ministricu informiram i o velikom projektu revitalizacije palače Zrinskih vrijednom preko 35 milijuna kuna, od čega je u velikoj mjeri riječ o bespovratnim sredstvima iz EU fondova.

Razgovarali smo i o obnovi mauzojela u Šenkovcu i Centru za kulturu u Svetom Martinu na Muri – rekao je međimurski župan Matija Posavec danas nakon sastanka s ministricom kulture Ninom Obuljen Koržinek, koja je u Lifeclass termama Sveti Martin sudjelovala na 10. po redu Danima elektroničkih medija.

– Novi zakon o elektroničkim medijima ići će u proceduru u četvrtom kvartalu 2018., a kao veliki zahvat najavili smo i rad na krovnom zakonu o medijima o kojem će trebati provesti vrlo široku raspravu kako bismo definirali polazne osnove.

Vjerujem da će u 2019. i taj zakon doći na red – rekla je ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, koja je sudjelovala na raspravi o medijskoj strategiji Hrvatske. Na Danima elektroničkih medija raspravlja se, uz ostalo, i o budućnosti neprofitnih medija, te o digitalnom radiju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije