KOTORIBA Za predsjednika SDP-a izabran Roberto Ujlaki

Na izbornoj konvenciji Općinskog odbora SDP-a Kotoriba koja je održana u petak, 1. prosinca ponovno je za predsjednika izabran Roberto Ujlaki, aktulani zamjenik općinskog načelnika Ljubomira Grgeca.

Za dopredsjednika je izabran Dragutin Dolenčić, dok su članovi Općinskog odbora Antun Horvat, Kristina Knez, Ivan Hertelendi, Josip Forauer i Ljubomir Grgec. Ujlaki je zahvalio na ukazanom povjerenju.

– Zahvaljujem svima koji ste svojim radom doprinijeli da SDP ostane najjača politička opcija u Kotoribi, kao i svima koji su prepoznali naš program i svojim glasom omogućili još jedan mandat na čelu Općine Kotoriba – rekao je.

U izvješću koje je podnio članovima iskazao je zadovoljstvo što su u Općini uspjeli realizirati gotovo sve što su zamislili pred četiri godine, a posebno je ponosan na rezultate ovogodišnjih lokalnih izbora gdje su uvjerljivo osvojili izvršnu vlast i većinu u Općinskom vijeću.

– Ono čime ne mogu biti zadovoljan su problem stare škole i most na rijeci Muri. Projekat mosta na Muri pripremili smo zajedno sa susjedima na mađarskoj strani rijeke te smo za njega dobili zeleno svijetlo od mađarskih državnih tijela, ali nažalost Vlada RH do danas se nije očitovala o tome, a bez njihove suglasnosti nije moguće početi s izradom projektne dokumentacije.

Stara škola svakim danom sve više propada. Nažalost, Općina je nemoćna oko toga pošto je zgrada u vlasništvu Međimurske županije. Kroz protekle 4 godine imali smo više sastanaka oko njene nove namjene, međutim županijska vlast samo odgađa bilo kakvo rješenje i pridonosi propadanju te povijesne zgrade u Kotoribi – požalio se Ujlaki.

Rekao je da je Općina spremna, ukoliko Županija prebaci vlasništvo, taj prostor urediti. Na konvenciji je bio i prvi čovjek međimurskog SDP-a i predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak. Čestitao je na dobrom radu i ostvarenim rezultatima te obećao maksimalnu podršku s županijske razine vezano uz školu i most.

Od planova Roberto Ujlaki nagalasio je da je sve dogovoreno oko asfaltiranja ceste Kotoriba – Goričan, a nada se i osnivanju Foruma mladih SDP-a Kotoribe.

– Broj članova stalno raste, pridružuju nam se mladi što nas posebno raduje jer su prepoznali socijaldemokraciju – završio je Ujlaki.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije