OV ŠTRIGOVA Tijara na prodaju, Vidikovcu uvjeti građenja

Pod predsjedanjem svog predsjednika Stjepana Pozderca, Općinsko vijeće Štrigove na svojoj 3. sjednici donijelo je Odluku o prodaji zgrade nikada do kraja izgrađene tvornice voćnih rakija Tijara u Jalšovcu, koja godinama zjapi prazna, ali još uvijek se može adaptirati.

Potencijalni kupac općini će za Tijaru trebati platiti 826.617,46 kuna na koliko je građevina procijenjena od strane stručne institucije. Općina na prodaju daje i prostorije u kojima se nalazi Općinska uprava s pripadajućim uredima, a za to treba platiti 470.000 kuna.

Radi se o prostorijama iznad ne tako davno vrlo popularnog restorana Stridon. Na prodaju je i prostorija ispod crkve Svetog Jeronima, a općinski načelnik Stanislav Rebernik, ovlašćen je od strane Općinskog vijeća da ugovori cijenu između 75 i 100 tisuća kuna.

Ove nekretnine Općina prodaje kako bi mogla poticati razvoj gospodarstva, kulture, udruga i preseliti svoje urede u prostorije bivše trgovine METSS-a. Isto tako, ovom prodajam određeni projekti će dobiti pravo valjanosti i sudjelovati na domaćim i EU fondovima.

Vijeće je utvrdilo sadržaj Predugovora o osnivanju prava građenja ‘Vidkovca’ na Mađerkinom bregu. Za sutkinju porotnicu Županijskog suda u Varaždinu vijeće je imenovalo Mirjanu Gregur Sever iz Grabrovnika. Zanimljivost ove sjednice je što su sve odluke donijete jednoglasno, s 13 glasova, dakle svih vijećnika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije