Vijesti / Politika
Politika
VIDEO Stjepan Kovač 'Hrvatskom vlada otpadna mafija'

VIDEO Stjepan Kovač 'Hrvatskom vlada otpadna mafija'

Nakon što je RTL otkrio aferu oko spornog natječaja nakon kojeg zagrebački otpadni mulj završava na međimurskim poljima o tomu je bilo riječi i u Saboru

Saborski zastupnik iz Međimurja i gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač (SDP) poručio je u četvrtak kako Hrvatskom vlada "otpadna mafija", te zbog afere oko odlaganja otrovnog mulja u Međimurju zatražio hitno očitovanje nadležnih institucija, kao i ministra zaštite okoliša Tomislava Ćorića.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Međimurje ne samo da nije prioritet Vladi i državnim institucijama, već se stanovnike tamo ugrožava, truje im se plodno tlo, ugrožava trud poljoprivrednika i zdravlje stanovnika", ustvrdio je Kovač nakon stanke u Saboru.

Zanima ga kako je moguće da je temeljem javnog natječaja posao zbrinjavanja opasnog mulja dobila tvrtka koja nema ni dozvole niti kapacitete za sanaciju otpadnih voda Grada Zagreba.

Pita se i kako je moguće da nitko nije obavio nadzor nad obavljanjem tog posla i tvrdi da je inspekcija znala za "kriminal najgore vrste i ekocid plodnog tla".

Poslušajte govor Stjepana Kovača u Saboru.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!