MINISTAR CAPPELLI Dalmatinci bi ovdje trebali učiti kako se radi

Hrvatski ministar turizma Gari Cappelli u pratnji međimurskog župana Matije Posavca i njegovih zamjenika Josipa Grivca i Sandre Herman, te Mladena Novaka, predsjednika Skupštine Međimurske županije i Dijane Posavec, ravnateljice Centra Dr. Rudolf Steiner, danas je pohodio Sveti Martin na Muri, najturističkiju općinu kontinentalne Hrvatske.

Prvo je posjetio i obišao LifeClass Terme Sveti Martin gdje su ga dočekali i s poslovanjem i sadržajima terma upoznali generalni direktor Branimir Blajić i direktorica hotelskih operacija Jelena Berečić.

Blajić je rekao kako Terme Sveti Martin kao najmanja turistička destinacija u kontinentalnoj Hrvatskoj ostvaruju zavidne rezultate i kako su njihovi kapaciteti popunjeni 365 dana u godini.

Čuvši kako toplice posluju, ministar Cappelli je kazao kako bi Dalmatince trebalo dovesti ovamo da se dva mjeseca nauče raditi, a potom ih vratiti u Dalmaciju. Ministar je razgledao i jedinstvenu polikliniku u zdravstvenom turizmu, sa čijim sadržajima i radom ga je upoznao dr. Damir Štajcar, vodeći specijalist u zdravstvenom turizmu.

Cappelli je razgledao i udomljene pse te se upoznao s projekto Pet friendly koje su Terme Sveti martin pokrenule skupa s centrom za udomljenje pasa. Na kraju je u Žabniku u Mlinarskoj hiži gdje je razgledao Centar za posjetitelje i etnografsku zbirku u multimedijalnoj dvorani kojom je bio oduševljen.

Ministar u Međimurje nije došao praznih ruku. Tom su prilikom načelnici Svetog Martina i Donjeg Vidovca, Dražen Crnčec i Josip Matulin, potpisali ugovore za dva vrijedna projekta: za skelarsku drvenu kuću – Interpretacijski centar u Sv. Martinu na Muri i za uređenje Interpretacijskog centra “Dravski zlatari” u Donjem Vidovcu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije