SDP MEĐIMURJA Druženje članstva – međimursko srce je uvijek lijevo

U petak, 29. prosinca, je u multimedijalnoj dvorani ‘Mesapa’ Nedelišće konferenciju za javna glasila održala Županijska organizacija SDP. Uz osvrt na 2017. godinu bilo je riječi i o aktualnim političkim temama.

Konferenciji su nazočili predsjednik SDP-a Hrvatske Davor Bernardić, predsjednik ŽO SDP-a Međimurske županije Mladen Novak, saborski zastupnik SDP-a Stjepan Kovač, potpredsjednici ŽO SDP-a Mario Moharić i Anđelko Nagrajsalović, tajnik Slađan Mihoci te predsjednik GO SDP-a Grada Čakovca Mario Medved. U Nedelišće je došao glavni tajnik SDP-a Zvane Brumnić i član Predsjedništva SDP-a Ivo Jelušić.

Po završetku konferencije održan je domjenak i završno druženje članova SDP-a Međimurske županije u velikoj dvorani ‘Mesapa’ Nedelišće. Okupljenim novinarima je Mladen Novak, predsjednik ŽO SDP Međimurske županije, rekao kako je 2017. godina bila izuzetno dinamična i zanimljiva protkana sa sijaset događanja.

– Bili su izbori, a poslije njih smo se okrenuli problemima svakodnevice u želji da Međimurke i Međimurci žive što bolje dajući doprinos u javnim i društvenim djelatnostima našeg članstva i radom u Skupštini MŽ-e – istaknuo je Novak. Rekao je kako je poziv novinarima bio zahvala na korektnom praćenju stranke i dobroj suradnji, a zaželio je da se ta razina dogodine još i poboljša uputivši im čestitke uz blagdane.

Saborski zastupnik SDP i čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač je rekao kako ga raduje što je stranka na izborima zadržala vlast u gradu Čakovcu.

– Imamo apsolutnu većinu u Gradskom vijeću i vjerujem da su građani velikom većinom prepoznali sve ono što smo u protekle 4 godine radili, a vjerujem da ćemo i u ovom mandatu sve zacrtano ostvariti – rekao je Kovač te je izrazio nadu kako će njihovo povjerenje opravdati kao i ostalih žitelja Međimurja jer Grad Čakovec pomaže brojne udruge izvan grada.

I on je medijima zahvalio na korektnom i objektivnom izvještavanju zaželjevši svima uspjeha u 2018. godini. Predsjednik SDP Davor Bernardić je izrazio čast i zadovoljstvo dolaska u Međimurje, odakle su mu i korijeni, u jedan vrijedan i perspektivni kraj Hrvatske koji je pokazao da srce Međimuraca kuca na lijevo, a to znači da kuca za čovjeka i to se, po njemu, prikazuje kroz industrijsku proizvodnju, kroz rast gospodarstva, ali to se ne vidi kroz ono što bi se u Hrvatskoj trebalo vidjeti-kroz rast životnog standarda.

– Plaće u Međimurju su 20% niže nego u ostatku Hrvatske. Mnogi ljudi ovdje rade i za minimalnu plaću – podvukao je predsjednik te rekao kako u cilju zaustavljanja egzodusa iz nje u Hrvatskoj treba napraviti tri stvari. Prvo treba osigurati bolje uvjete rada povećanjem plaća i to onih minimalnih.

Drugi je da kroz ugovore i promjenu zakonodavstva omogućimo ljudima da rade za stalno, a ne privremeno, a treći je da u Hrvatskoj napravimo bolja i plaćenija radna mjesta. Dodao je kako ovu našu vlast karakterizira neprincipijelnost i politička korupcija, a svemu tome je alternativa SDP koji je siguran kako će 2018. Biti godina iznošenja istine i razotkrivanja.

O tome što su čelnici međimurskog i hrvatskog SDP-a rekli svome članstvu slijedi opširnije izvješće.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije