SVETA MARIJA Dva milijuna kuna za cestu prema željezničkoj stanici

U aktualnom satu 5. sjednice Općinskog vijeća Svete Marije je načelnica Đurđica Slamek izvijestila vijećnike o sijaset novina koje donosi ova godina. Rekla je kako postoji mogućnost uvođenja širokopojasnog interneta od strane firme Lila Way koji bi bili i 100% investitori, dodavši da će to biti tema slijedeće sjednice OV-a.

U svojem je izlaganju obuhvatila sve projekte koje su realizirani 2017. godine s naglaskom na veće investicije, kao što je dogradnja Dječjeg vrtića, koji čeka tehnički pregled, te će biti stavljen u funkciju najvjerojatnije u novoj pedagoškoj godini.

Na mrtvačnici je također izveden veliki dio radova te će se nedostatnih cca 15% završiti na proljeće. U Donjem Mihaljevcu je zamijenjeno krovište na zgradi javne namjene dok će se izolacija, stolarija i fasada realizirati slijedeće godine kao i zamijeniti krovište na prostorima NK Drava.

U Svetoj Mariji se od većih investicija planira do kraja urediti okoliš na groblju (preasfaltiranje zapadne strane) te postaviti hidroizolacija na krovištu Doma kulture.

Izradit će se projektna dokumentacija za Centar izletničkog turizma uz stari tok Drave te za projektna dokumentacija za projekt Rekonstrukcija i dogradnja prometnica naselja Sveta Marija i Donji Mihaljevec s biciklističkom stazom i oborinskom odvodnjom.

Sanirat će se opasna mjesta na državnoj cesti D20 u oba naselja i započeti projekt aglomeracije.

– Što me posebno veseli na Mjeri 7.2.2. nam je prošao projekt izgradnje prometnice od Svete Marije prema željezničkoj stanici u vrijednosti od 2.087.000 kuna te će se i on realizirati u 2018. godini, istaknula je posebno.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije