Vijesti / Politika
Politika
BEBE Općina Pribislavec će novorođenu djecu darivati s 500 kuna

BEBE Općina Pribislavec će novorođenu djecu darivati s 500 kuna

Na trećoj sjednici Općinskog vijeća Općine Pribislavec održanoj 20. prosinca 2017. godine na prijedlog predsjednika Općinskog vijeća Matije Ladića, donijeta je odluka o pomoći roditeljima za novorođenu djecu na području Općine.

Pomoć će se isplaćivati u jednokratnom iznosu od 500,00 kuna u vidu darovne kartice, a moći će se iskoristiti isključivo kod pravne/fizičke osobe s kojom će Općina sklopiti ugovor. Ova mjera stupa na snagu s 1. siječnjem 2018. godine te se primjenjuje na djecu rođenu nakon tog datuma.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Amandmanom predsjednika Vijeća podnesenim na prijedlog proračuna za 2018. godinu za ovu mjeru potpore osigurana su sredstva u proračunu.

- Ovim putem želja nam je pomoći svim roditeljima s područja naše Općine te potaknuti demografsku politiku, koja daje loše rezultate na teritoriju cijele Hrvatske. Nadam se da će ova mjera poslužiti u dobre svrhe, plemenite je namjere - kaže Ladić.

Na web stranicama www.pribislavec.hr u kratkom roku bit će objavljeni uvjeti kako i na koji način će se darovne kartice moći podići i koristiti.

- Molim vas da se u što kraćem roku nakon rođenja djeteta javite u prostorije Općine te da ostvarite pravo na korištenje ove mjere. Ovim putem u ime vijećnika Općinskog vijeća te svoje osobno, želim čestitati svim roditeljima na prinovi, a svoj djeci želimo ugodno i bezbrižno djetinjstvo - poručuje Ladić.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!