Vijesti / Politika
Politika
SURADNJA Dvije županije i Varaždin s 1,5 milijuna kuna sufinanciraju Euro 2018.

SURADNJA Dvije županije i Varaždin s 1,5 milijuna kuna sufinanciraju Euro 2018.

Rukometna groznica samo što nije počela! Još nekoliko dana dijeli nas do početka Europskog prvenstva u rukometu za muške EURO 2018, a jedna od kvalifikacijskih skupina bit će odigrana i u varaždinskoj Areni.

> Varaždin ugošćuje najjaču skupinu Europskog prvenstva u rukometu

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iz tog su razloga danas, 10. siječnja, Ugovor o sufinanciranju troškova organizacije tog značajnog sportskog događaja potpisali Matija Posavec, župan Međimurske županije i Radimir Čačić, župan Varaždinske županije te Ivan Čehok, gradonačelnik Grada Varaždina.

Varaždinski gradonačelnik Čehok tom je prilikom naglasio značaj ovog Ugovora.

- Nažalost se često držimo granica svojih općina i gradova, a to nije dobro. Ovime smo izašli iz feudalnih okvira, moramo surađivati, naročito kad su u pitanju tako značajne sportske manifestacije. Sporazum je vrijedan milijun i pol kuna, od čega Grad za domaćinstvo izdvaja milijun kuna, a Međimurska županija 250 tisuća kuna, kao i Varaždinska.

Koristi od njih, dodao je Čehok, ima cijela ova regija.

- Drago mi je da je i međimurski župan Posavec prepoznao vrijednost i smisao ovog natjecanja.

Svi smještajni kapaciteti u Varaždinskoj, ali i susjednoj županiji, istaknuto je na konferenciji za medije, su popunjeni, a očekuje se dolazak velikog broja navijača.

- Pozivam sve građane da budu dobri domaćini, dolaze vrhunske reprezentacije koji su u samom svjetskom vrhu - kazao je Čehok.

Međimurski župan Matija Posavec također je istaknuo koristi koje ovaj kraj ima od domaćinstva.

- Procijenili smo benefite ovog događaja za našu županiju. U Svetom Martinu na Muri smještene su reprezentacije D skupine, a dolaskom stranih gostiju jačamo turistički potencijal i identitet cijele regije. Slika ovog kraja otići će diljem granica zemlje, tako da će koristi biti višestruke - istaknuo je.

Župan Čačić je osim pohvala iznio i kritiku na račun smještajnih kapaciteta Varaždinske županije.

- Naša županija ima značajnu društvenu korist od ovakvih manifestacija, no nisam zadovoljan brojem smještajnih kapaciteta u našem kraju - kazao je Čačić.

- Na tome treba poraditi, no uvijek ćemo podržati takve prvorazredne sportske manifestacije. Veselimo se nadolazećem prvenstvu - rekao je.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!