Vijesti / Politika
Politika
TUŽILI GA ZA KLEVETU Odbili skinuti imunitet Branimiru Bunjcu

TUŽILI GA ZA KLEVETU Odbili skinuti imunitet Branimiru Bunjcu

Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) odbilo je u četvrtak skinuti imunitet zastupniku Živog zida iz Međimurja Branimiru Bunjcu, kojega su za kazneno djelo klevete tužili Državna agencija za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka te Jadranska banka Šibenik.

Tužitelji su protiv Bunjca podnijeli privatnu tužbu, navodeći da je na saborskoj sjednici iznio neistinite tvrdnje koje su naštetile njihovom ugledu, izvijestio je predsjednik MIP-a Žarko Tušek te istaknuo kako je zahtjev neosnovan.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Za ono što zastupnici izgovore u Saboru ne postoji mogućnost nikakve tužbe, pa ni privatne, naglasio je Tušek s čijim su se tumačenjem suglasili i ostali članovi MIP-a.

Naime, bez rasprave i jednoglasno, odbili su zahtjev da se Bunjcu skine imunitet, odnosno dade odobrenje za vođenje kaznenog postupka protiv njega. Svoju odluku o spomenutom zahtjevu još treba dati Hrvatski sabor, javlja Jutarnji.hr.

Naime, Bunjac je prošle godine nakon stanke u sabornici upozorio na, kako je rekao, bahato ponašanje sanacijske uprave u Jadranskoj banci te pozvao nadležne da se očituju i o radu Državne agencije za osiguranje štednih uloga i ravnateljice Marije Hrebak, kojoj je godinu ranije istekao mandat.

 "Predsjednica uprave Jadranske banke Nensi Marin na posao dolazi samo utorkom i srijedom, u četvrtak ujutro u 10 vraća se u Zagreb službenim Passatom, jer ona navodno radi u Zagrebu. Njezina zamjenica je Vedrana Šarić, čiji je svekar bio savjetnik one uprave koja je uhićena prije nekoliko dana.

On je omogućio njezinom mužu da dođe u posjed imovine Jadranske banke, konkretno poslovnice na Baldekinu na način da je dobio diskontiranu kamatu za kredit, došao u posjed nekretnine i nakon toga nekretninu bespravno prodao, prestao plaćati krediti i uzeo depozit koji je dao prilikom podizanja kredita od 50 tisuća eura", rekao je tada Bunjac.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!