ERVIN VIČEVIĆ ‘Poštovani gospodine Novak – NE populizmu!

Kao što smo pisali, u povodu novog koncepta rada županijske Skupštine u novoj godini i nekih odluka koje su izazvale pozornost javnosti, Mladen Novak, predsjednik županijske Skupštine, na konferenciji za novinare govorio je o budućem načinu rada Skupštine te se osvrnuo se na odluku o povećanju naknada za rad u tijelima iste.

‘Ne bih rekao da je povećanje naknada, mi smo na svakom početku ciklusa poslije izbora donosili odluku o naknadama. Ova je bila inicirana sa više razloga. Prva je promjena zakona o financiranju lokalne samouprave gdje se moramo uskladiti za zakonom.

Što se tiče visina naknada, hoćemo biti u nekakvom prosjeku okruženja, znači i Varaždinske, Koprivničko-križevačke i Krapinsko-zagorske županije isto tako i lokalne samouprave u Međimurju i ti iznosi su u okviru onih koji su u okruženju.

Moj moto je jednostavan u svakom pogledu. Uvijek adekvatna plaća za adekvatan rad. Ja ne smatram povećanje plaće nekome kao nagradu, nego ono što on odradi treba biti i plaćeni’, rekao je predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak obrazlažući Odluku o visini naknade njemu kao predsjedniku Skupštine, vijećnicima i članovima radnih tijela Skupštine.

Naknada u humanitarne svrhe

– Svoju naknadu za rad predsjednika Skupštine koja iznosi 3.000,00 kuna planirao sam u potpunosti donirati humanitarnim udrugama sa područja Međimurske županije – naglasio je prvi čovjek međimurskog SDP-a.

Prvu naknadu usmjerit će kao donaciju od po 1.000,00 kuna za svaku. Istu će dobiti: Udruga za sindrom Down Međimurske županije, Udruga za autizam Pogled i Udruga oboljelih od leukemije i limfoma.

– Za svaki naredni mjesec, doniram tri udruge sa po 1.000,00 kuna prema dospjelim zamolbama humanitarnih udruga s područja Međimurske županije, a sve ću redovito i transparentno objaviti na Facebook stranicama SDP Međimurje – rekao je.

Županijski vijećnici iz kluba SDP-a oglasit će se narednog tjedna vezano za svoje naknade za rad u županijskoj Skupštini i svojim donacijama prema humanitarnim udrugama u Međimurskoj županiji.

Vijećnik Županijske skupštine u općini Selnica Ervin Vičević poslao je otvoreno pismo gospodinu Novaku u svezi njegovih navoda i povećanja naknada, a odgovor prenosimo u cijelosti:

‘Kao vijećnik Županijske skupštine odgovaram na Vaše navode i neistine izrečene tijekom jučerašnje pressice. Klubovi vijećnika NISU donosili odluke (osim možda Vašeg kluba mada sumnjam).

Vaši zamjenici su Vas upozorili da će ovakvo podizanje naknada izazvati negativnu reakciju kod građana. Na odboru za financije (kojeg sam i član) objasnili ste da se naknada treba izravnati sa susjednim županijama i kako imamo naknade među najnižim ako ne i najniže u RH.

Meni osobno ste rekli da Vam je u prošlom sazivu na skupštinu dolazilo malo ljudi upravo zbog preniske naknade. Sada se posipate pepelom i sada želite postati dobrotvor i prodavati maglu o humanosti.

Pa ako stvarno želite napraviti nešto pametno donesite odluku o vraćanju naknada na stare iznose i pomognimo tim iznosom (župan je naveo kako se radi o cca 300 tisuća kuna) neki kvalitetan projekt ili podijelimo udrugama na posebnom natječaju.

Što se mene tiče, iskreno, neću od svoje naknade dati dio. Dat ću je svojoj obitelji pa će tako bar malo nadoknaditi svo ono vrijeme koje ne provodim s njima jer da podsjetim neki su u saboru dobivali naknadu za odvojenost od obitelji iako nisu imali obitelj?!

Svoje obveze vijećnika i dalje ću ispunjavati i biti prisutan kamo me se pozove prema mogućnostima s obzirom da zbog obveza na općini gotovu sam svaku subotu pa i nedjelju prisutan ili na skupštinama ili na ostalim doagađanjima kojih na sreću sada ima puno u općini Selnici.

Vašu ideju o tome kako skupština treba postati tijelo koje će raspravljati i donositi odluke vezane uz županiju apsolutno podržavam, a posebno stav da vijećnici ne budu mašinerija za podizanje ruku.’

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije