ŠTRIGOVA Žele savjetodavnu poljoprivrednu službu i zaštitu od tuče

Načelnik Općine Štrigova Stanislav Rebernik je Općinskom vijeću na njegovoj 5. sjednici, iznio prijedlog da se u Štrigovi otvori ispostava Savjetodavne poljoprivredne službe, pravdajući to aktualnom problematikom zlatne žutice, ali i činjenicom kako je područje općine poljoprivredni kraj.

Predložio je da u početku služba radi 1-2 dana u tjednu redovito, a ostalo prema potrebi sa težnjom da u budućnosti to bude svakodnevno. Općina je spremna osigurati prostoriju za rad službenika u zgradi u kojoj se nalazi pošta i braniteljski ured, a financiranje bi dogovorili općina, služba i drugi čimbenici.

Vijećnik Ivan Frlin pohvaljuje načelnikov prijedlog te pak predlaže i veći broj lansirnih rampi protiv tuče, jer prema njemu one su učinkovite, a prekopotrebne kada se zna kako je tuča samo 2017. godine prouzročila štete od 8,5 milijuna kuna.

Mladen Novak, vijećnik čija obitelj radi na obrani od tuče u Robadju, kaže kako bi bolje bilo povećati broj generatorskih stanica, jer rakete nisu prihvatljive zbog granice sa Slovenijom.

Frlin smatra kako je raketni sustav moguće preusmjeriti na djelovanje kojim se neće poremetiti granični propisi, a zaštitila bi se ogromna većina poljoprivrednih površina, poglavito vinograda i voćnjaka. Vijeće je prijedloge prihvatilo, a općinske službe će na njima poraditi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije