NEDELIŠĆE Briga za mlade – 460 tisuća kuna za 78 studenata

U općinskoj vijećnici u Nedelišću priređeno je u petak, 2. veljače, potpisivanje ugovora sa 35 novih stipendista koji primaju stipendije od Općine Nedelišće u akademskoj godini 2017./2018.

Uz općinskog načelnika Darka Daniu potpisivanju ugovora bili su nazočni i njegovi zamjenici Željko Kacun i Nikola Novak, predsjednik Općinskog vijeća Ljudevit Bošćak te Sara Horvat, predsjednica Odbora za društvene djelatnosti.

Pozdravljajući okupljene studente i njihove roditelje, načelnik Dania istaknuo je kako Općina Nedelišće izdvajanjem sredstava za stipendije nastavlja s ulaganjem u obrazovanje jer je to ulaganje u budućnost.

Dodao je kako je Općina Nedelišće nedavnim izmjenama pravilnika omogućila da što više mladih može primati stipendiju, napomenuo je kako nijedan zahtjev nije odbijen te je svima zaželio da nakon studija pronađu posao, osobito na području Međimurske županije.

Trenutačno su deficitarna zanimanja iz područja medicine – rehabilitacija, radna terapija i psihologija, zatim strojarstva, graditeljstva, računalstva, te anglistike i germanistike.

Općina Nedelišće do akademske godine 2017./2018. imala je aktivne ugovorne obaveze za 43 stipendista. Kada se tome pribroji 35 novih stipendista, Općina Nedelišće u aktualnoj akademskoj godini stipendira ukupno 78-ero studenata.

Od novih studenata, 19 ih je u preddiplomskom studiju ostvarilo pravo na stipendiju prema uspjehu, 14 u diplomskom prema uspjehu, a dvoje studenata ostvarilo je pravo na stipendiju na osnovu socijalno-imovinskog statusa.

Iz općinskog proračuna za nove će se stipendiste izdvojiti 216.000 kuna, za postojeće studente 247.000 kuna, odnosno ukupno 463.000 kuna. Prema broju studenata i iznosu sredstava koja se izdvajaju za stipendiranje, Općina Nedelišća i dalje prednjači u Međimurskoj županiji.

Mjesečni iznos stipendija za studij u Zagrebu i ostalim gradovima u Hrvatskoj iznosi 600 kuna, a za studij u inozemstvu 800 kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije