ŠTRIGOVA Isplaćene naknade za štete, snijeg zaustavio autobuse

Općina Štrigova podijelila je novce koje je Ministarstvo financija namijemilo poljoprivrednicima kao naknadu za elemetrane nepogode u 2017. godini.

Pristiglo je 459.200 kuna koje je dobilo 120 prijavitelja šteta. Općinsko povjerenstvo za elementarne nepogode zaprimilo je 23 prijave šteta od mraza 22. travnja kojima je šteta procijenjena na 3.939.000 kuna, te 222 prijave šteta od tuče 11. srpnja kojima je šteta procijenjena na 8.590.000 kuna ili ukupno štete su procijenjene na 12.629.000 kuna.

Mladen Novak, predsjednik povjerenstva kaže kako naknade nisu dobili poljoprivreni proizvođači koji kulture imaju osigurane kod osiguravajućih društava te oni koji nisu upisani u Upisnik poljoprivrednih proizvođača.

Poljoprivrednici nisu prezadovoljni naknadama koje su dobili jer riječ je o tek mizerni 3 posto ukupnih šteta. Iz Štrigove još dodatak, kako snijeg koji je padao tijekom noći i jutra je počinio probleme u prometovanju svih vozila na lokalnim cestama i putevima.

Tako do škole nisu došla dva autobusa koji prevoze učenike, ali su priskočili roditelji te je danas na nastavi bilo preko 3/4 učenika. Školski ravnatelj i općinski načelnik Stanislav Rebernik, kaže kako škola i općina imaju nadzor nad situacijom, prate zbivanja te će pravovremeno donijeti odluku hoće li nastave biti u četvrtak (sutra 8. veljače), odnosno kakav će biti način dovoženja učenika na nastavu.

Inače prelijep štrigovski kraj sada snijegom omotan i u bijelinu zadjeven daje bajkovitu sliku istinske prirodne ljepote, kakvom je podaren malo koji dio naše lijepe domovine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije