SELNICA Vičević protiv bivšeg načelnika kani podnijeti kaznenu prijavu

Na večeras (9. veljače 2018.) održanoj 6. sjednici Općinskog vijeća Selnice, načelnik općine Ervin Vičević, govorio je o projektu geodetskih izmjera odnosno o posljedicama dugovanja općine prema Geodetskom zavodu iz Splita.

– Bez obzira na rezulate presude koja se očekuje nakon 13. ožujka 2018. godine zakazane na nadležnom sudu u Zagrebu, kanim protiv bivšeg načelnika (kasnije u raspravi je kazao kako je riječ o Anđelku Kovačiću) podnijeti kaznenu prijavu, jer je bez znanja Općinskog vijeća učinio općini štetu, zbog čega još i danas trpimo posljedice.

Bilo je mnogo nepravilnosti i propusta od strane bivšeg načelnika, pak je općina dva puta bila u blokadi, a on je tvrdio kako nije. Želim da se konačno ovaj problem riješi, bez obzira što općina ima posljedice, pak bez obzira kakva odluka suda bude, premda postoji način da se to razriješi, naglasio je Vičević.

Na upite vijećnika, najviše od strane Krune Živčeca, koji je isto imenom i prezimenom spomenuo bivšeg načelnika, Vičević je kazao kako su ljudi, vlasnici posjeda koji se trebao geodetski urediti, do sada uplatili 1.380.000 kuna, a kako je ukupni dug 3,2 milijuna kuna.

Dodao je kako izmjere kojima je malo tko zadovoljan i koje idu vrlo sporo, traju već devet godina. Prema raspoloženju i govoru više viječnika Vičević ima podršku da se ovaj problem riješi do kraja i zauvijek. U međuvremenu, nastavlja se sređivanje papirologije navezane na sređivanje katastarskih izmjera, a ovog trenutka na redu je k.o. Zebanec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije