Vijesti / Politika
Politika
SELNICA Općina pomaže Župi - za obnovu krovišta 30 tisuća kuna

SELNICA Općina pomaže Župi - za obnovu krovišta 30 tisuća kuna

Pod predsjedanjem svoga predsjednika Branka Perčića, održana je 6. sjednica Općinskog vijeća Selnice, koja je započela Aktualnim satom te prihvaćanjem zapisnika s 5. sjednice vijeća.

>>> SELNICA Vičević protiv bivšeg načelnika kani podnijeti kaznenu prijavu

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zanimljivost ove sjednice je što su sve odluke donijete jednoglasno, premda su rasprave bile na trenutke i oštre, ali vijećnici su prepoznali kako je u interesu svih da općina ide u boljem smjeru. Tako je jednoglasno imenovano Povjerenstvo za sve koncesije za komunalne djelatnosti čija je predsjednica Bosiljka Oletić.

Vijeće je koncesiju za obavljanje dimnjašačarskih usluga povjerilo obrtu ‘Dimos’ iz Strahoninca, a poslove komunalnih djelatnosti održavanja nerazvrstanih prometnica na području općine, tvrtki ‘Strojokop’ iz Selnice.

Vijeće je donijelo Odluku o ostvarivanju prava općinskog načelnika na naknadu putnih troškova, te je Župi Selnica dodijelila 30.000 kuna donacije za obnovu krovišta gospodarske zgrade na župnom dvoru.

S novim zakonskim odredbama vjeće je prihvatilo Statut općine, dok je pod točkom razno, iznijeto nekoliko prijedloga i zamjedbi te saslušana najava načelnika općine Ervina Vičevića, kako kani protiv svog prethodnika Anđelka Kovačića, podnijeti kaznenu prijavu zbog nepravilnosti i odluka koje je donosio u svezi projekta geodetski izmjera.

Vođena je i rasprava o zimskom čišćenju snijega, o čemu su govorili koncesionar Vladimir Babić, načelnik općine Ervin Vičević, predsjendik vijeća Branko Perčić, te vijećnici Mijo Kocijan, Kruno Živčec i Josip Bogdan.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!