Vijesti / Politika
Politika
DARKO HORVAT 'Stjepan Kovač probudio se iz zimskog sna koji traje od 2013.'

DARKO HORVAT 'Stjepan Kovač probudio se iz zimskog sna koji traje od 2013.'

Ovih je dana glavna tema svih u Hrvatskoj - mišljenje HDZ-a o Konvenciji Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji. O toj temi, ali i o komentaru saborskog zastupnika i gradonačelnika Čakovca Stjepana Kovača (SDP) oglasio se međimurski HDZ.

>>> GRADONAČELNIK ČAKOVCA 'SDP neće spašavati vojnika Plenkovića'

Priopćenje, koje potpisuje predsjednik HDZ-a Međimurja Darko Horvat, prenosimo u cijelosti.

'Predsjedništvo HDZ-a dalo je u utorak navečer svoje mišljenje o Konvenciji, mišljenje koje je u skladu s politikom HDZ-a, jasno se ogradilo od insinuacija i spriječilo uvođenja rodne ideologije u hrvatski zakonodavni okvir, te je Hrvatsku demokratsku zajednicu potvrdilo strankom koja je istinski čuvar tradicionalnih demokršćanskih vrijednosti.

Svojim mišljenjem predsjedništvo HDZ-a samo potvrđuje da je istinski borac protiv svakog oblika nasilja, posebice nasilja nad ženama i djecom. Međutim, zanimljivo je da nakon tri godine nečinjenja tu istu odluku predsjedništva HDZ-a komentira gradonačelnik Čakovca i saborski zastupnik SDP-a Stjepan Kovač.

Probudio se iz zimskog sna koji traje od siječnja 2013. godine kada je ta Konvencija potpisana. Od 2013. do 2016. godine, u vrijeme vladavine i očitog licemjerja SDP- a, kojeg je i sam bio dio, očito ovo pitanje za SDP i Kovača nije bilo važno, očito SDP u ove zadnje tri godine nije bio zainteresiran za sprječavanje nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, ali ono što je najočitije, taj isti SDP do dana današnjeg nije se usudio otvoriti raspravu niti o jednoj za Hrvatsku bitnoj temi. Kada već spominjemo imena moglo bi se i u redovima SDP-ovih dužnosnika naći više zvučnih imena koja su, blago rečeno, zlostavljali svoje žene, a da su neke od njih bile i invalidi.

HDZ je otvaranjem javne rasprave na ovu temu potvrdio jasno opredjeljenje u borbi protiv svakojakog oblika nasilja te još jednom dokazao svoju državotvornu ulogu ne bježeći od teških i bitnih tema i odluka. HDZ nije imao straha uči u borbu za očuvanje radnih mjesta u Agrokoru, nema straha oko ratifikacije Konvencije uz jasne i nedvosmislene ograde od onoga što bi možda jednog dana moglo naštetiti Hrvatskoj, nema straha ići u borbu za bolje hrvatsko sutra.

Nemamo strah svakodnevno otvarati vrata ministarstava, agencija, svih onih koji donose odluke u Zagrebu, Rimu ili Bruxellesu. Plodovi našeg rada vidljivi su u Međimurskoj županiji, u Čakovcu, Prelogu, Murskom Središću, svim općinama i gradovima u Međimurju bez obzira na stranačku pripadnost njihova vodstva. Međimurje pretvaramo u veliko gradilište završetkom kojih radova će se u Međimurju ljepše i lakše živjeti.

Uskoro u Međimurju očekujem nove projekte, nove ugovore, nova sredstva kojima ćemo graditi desetak dječjih vrtića u Međimurskoj županiji, nove prilika za unaprjeđenje života u Međimurskoj županiji kao preduvjet ostanku i stvaranju obitelji ovdje u Međimurju.

Vama kolega Kovač i vašem koalicijskom partneru ostavljam brigu oko uhljebljivanja svojih kolega u županijske i gradske institucije kao najveću brigu kojom se trenutno bavite. Isto tako svjestan sam i licemjerja onih koji uvijek tuđe zasluge uspiju pripisati sebi, a krivicu svog nečinjenja licemjerno prebaciti na druge.

Isto sam tako svjestan činjenice da niste jedini koji ste se prepoznali u ovim mojim riječima. Ono što je činjenica kolega Kovač, ni protekle tri godine niste bili bitni akter ni politike unutar SDP-a, a samim time ni nacionalne politike pa Vas na sreću oko ratifikacije nitko neće ništa ni pitati, a kamoli moliti za bilo kakvo spasenje.'

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!