S GODIŠNJEG SKUPA HSS-a Beljakove pohvale Tomašeku

Ne možemo, a ne se osvrnuti na konstruktivni govor Kreše Beljaka, predsjednika HSS-a, održanog na izbornom skupu ŽO HSS Međimurske županije. Skup je održan u nedjelju, 18. ožujka u Domašincu. Upravo je to sredina od koje je krenuo u govoru, kada su mladi u pitanju, odnosno njihova prisutnost u stranci.

>>> FOTO Đurđica Slamek iz Svete Marije na čelu međimurskog HSS-a

Spomenuo je ovdašnjeg načelnika Maria Tomašeka (36) koji je usprkos svojim godinama pokazao hrabrost i odlučnost da stane na čelu jedne ugledne jedinice lokalne uprave.

U nekoliko navrata se je osvrnuo na njihov slogan ‘Vjera u Boga i seljačka sloga’ istaknuvši kako su u stranci jednostavno zaboravili riječ SLOGA pa je glede nepoštivanja spomenute riječi puno toga u zadnjih 15-tak godina puno toga izgubljeno, ne samo u državi već i u stranci.

– Slogan moramo početi živjeti, a ne samo govoriti. Govorenja ružnog o nekom ili nekima je osnova gubljenja sloge. Moramo poštivati svoju osobnost jer ako je poštujemo i drugi će poštivati nas tko nije za slogu ne treba nam. Bez obzira na ishod ovih izbora ostanite jedninstveni – poručio je članstvu Beljak.

Ono što je posebno podvukao, je poruka u kojoj kaže kako u stranci trebaju poštivati ideje i želje mladih jer njih zanima budućnost i radna mjesta, osiguranje budućnost svoje mlade obitelji. Po njemu, ako to izostane, Hrvatska će ostati poluprazna, doći će u nju neki drugi ljudi, njihov jezik i kultura, a to nitko ne bi htio.

Puno je govorio o bivšim uglednim stranačkim dužnosnicima za koje je rekao, izuzevši, Zlatka Tomčića, da su bili trgovci za fotelje koji su mu pod noge bacali klipove, a potpomognuti onima koji su danas na vlasti. – To nas je dovelo na rub – istaknuo je i rekao kako se ne smatra spasiteljem stranke.

Najavljujući novo i bolje sutra stranke istaknuo je izbore za EU parlament u koje će ići samostalno jer ne žele biti nići privjesak.

– Moramo sami sebi pokazati da smo sposobni dignuti svoj ugled, a to smo već učinili osvajanjem pet zastupničkih mjesta, a što nije uspjelo čelnicima stranke Marijani Petir i Branku Hrgu – kazao je za kraj pozivajući Međimurce da i nakon ovih izbora ostanu zajedno. Na to ih je pozvao predsjedavajući skupa Mladen Čonka, jedan od najuglednijih članova stranke.

Spomenuti Tomašek je član HSS od 2002. godine, a na čelu HSS u Domašincu je od 2005. godine. O njegov ugledu u mjestu kaže podatak kako je uspio na funkciji načelnika zamijeniti Dragutina Lisjaka, jednog od najdugovječnijih načelnika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije