Vijesti / Politika
Politika
HRAST IZLAZI IZ KOALICIJE Šlezak: 'Najvažnije je imati čist obraz'

HRAST IZLAZI IZ KOALICIJE Šlezak: 'Najvažnije je imati čist obraz'

HRAST neće podržati potpredsjednicu Vlade i ministricu gospodarstva Martinu Dalić, poručio je HRAST-ov saborski zastupnik Hrvoje Zekanović na konferenciji za medije u Saboru te ponovio da HRAST odlazi iz koalicije i odustaje od svih pozicija u vladajućoj strukturi, piše N1.

- HDZ je napravio odmak prema lijevom spektru - u Istanbulskoj konvenciji itekako imamo rodne ideologije, istaknuo je Zekanović i kazao da HRAST odustaje i od svih pozicija u vladajućoj strukturi te da neće podržati Dalić što je opetovao i u razgovoru za N1.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na pitanje je li Andrej Plenković od njih tražio da napuste koaliciju odgovorio je da nije.

- Svaka mu je ruka važna, to je moja odluka, želimo i dalje ostati vjerodostojni. U politici i životu postoje crvene crte preko kojih se ne može prijeći, kaže Zekanović.

Izlazak iz koalicije utjecat će i na Ladislava Ilčića te Hrvoja Šlezaka, predsjednika međimurske podružnice Hrasta kojeg smo upitali za komentar cijele situacije.

- Istina je, tražim razrješenje s funkcije državnog tajnika u Ministarstvu znanosti i obrazovanja zbog izlaska iz koalicije. Zbog fotelje nisam niti ušao u vladu. Najvažnije je imati čist obraz i čistu savjest te ostati dosljedan i vjerodostojan vrijednostima koje otpočetka javno zagovaram, rekao nam je Šlezak.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!