HDZ DONJA DUBRAVA Energetska obnova: Zar je fora staviti u džep 350.000,00 kn?

Općinski odbor Hrvatske demokratske zajednice Donje Dubrave javio se priopćenjem kao rekaciju na objavljeni članak na našem portalu: ‘ENERGETSKA OBNOVA Nisu za sigurnost vatrogasne opreme!?‘.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti u izvornom obliku.

‘Nisu za sigurnost vatrogasne opreme!?” članak je koji “vrvi” neistinama od strane aktualnog načelnika Donje Dubrave, Marjana Varge, objavljen nedavno na portalu emedjimurje.hr. Ukratko, Varga u tom tekstu tvrdi da je općinskim vijećnicima pojasnio opseg poslova energetske obnove DVD-a Donja Dubrava koji je napravila ovlaštena tvrtka te da je procijenjena vrijednost radova 852.584,12 kn.

Ova njegova izjava čista je obmana javnosti s obzirom na to da nazočni vijećnici, njih 11, uopće nisu dobili na uvid bilo kakvu pismenu dokumentaciju glede te energetske obnove. Trebao je biti predočen naziv ovlaštene firme, troškovnik, koji se energetski razred želi postići tom obnovom, koji je trenutni energetski razred, debljina termo fasade itd. Kako ništa od navedenog nije bilo predočeno vijećnicima, samo je po sebi jasno da projektna dokumentacija uopće nije pripremljena.

Očito Vargina osobna procjena od 852.584,12 kn (i njegova tvrdnja da se troškovi moraju napuhati kako bi se od Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja dobilo što više novca) izaziva sumnju gdje će završiti razlika novca. Stvarne procjene cjelokupnog projekta, uz stavljanje velike rezerve na eventualne naknadne izvantroškovničke radove, iznose najviše 500.000,00 kn. Čak je i Vargin vijećnik na posljednjoj sjednici Vijeća konstatirao postojanje nesrazmjera između njegove procjene i stvarnih troškova kod izvođenja radova. Znači, pitamo Vargu, gdje će završiti razlika od 350.000,00 kn između njegove nelogične procjene i stvarnih troškova?

Zašto to pitamo? Jer postoje opravdane sumnje na njegove prijašnje projekte kao što je odvoz iskopanog šljunka prilikom revitalizacije starog toka rijeke Drave koji je morao pokriti troškove iskopa, a na kraju je Općini još ispostavljen račun!,zatim izgradnja parka nerealnih troškova, gradnja vrtića koja je za razliku od dva identična vrtića u susjednim mjestima bila najskuplja itd.

Pitamo se kakve to podatke Varga dostavlja općinskim vijećnicima? Sada, pak, proziva vijećnike iz koalicije HDZ-HSS-HSLS, a trebao bi biti sretan jer su ga upravo oni upozorili na neispravan izračun troškova. Prozvani vijećnici uvidjeli su tu pogrešku jer oni dolaze na sjednice Vijeća pripremljeni za razliku od nekih koji dolaze samo dignuti ruku na način kako im je to prethodno rečeno. Željeli bismo dobiti odgovor na pitanje kako će se dobiti novci za projekte ako se ne znaju obaviti ni tako jednostavni poslovi kao što je izračun 40 % od određenog iznosa.

Jednostavno mora shvatiti da ne smije olako potrošiti općinski novac namijenjen izgradnji kanalizacije. Također mora shvatiti da nije fora potrošiti 520.000,00 državnog novca za nimalo opravdani projekt energetske obnove.’

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije