VIDEO I FOTO Na proslavu u Čakovec došao i Davor Bernardić

Danas, 1. svibnja, se podno zidina Starog grada u Čakovcu tražila porcija graha više. Na grah su došli svi oni koji drže to te tradicije, a okupila ih je Gradska organizacija SDP-a Čakovec.

Vrijeme je išlo na ruku namjernicima kojima nije bilo teško stajati u redovima za porcije graha koje su u više od tisuću besplatno podijeljene, a bilo je i onih koji su ga ponijeli kući. Organizatore je iznenadio odziv pa je grah više puta dovažan podno zidina kako bi se svi namirili. I jesu.

U miru i dostojanstvu, uz svirku TS Taubeki, ovdje je praznik obilježen na način kako to dolikuje Čakovcu, odnosno Međimurju. Stoga i ne čudi što je i ove godine, nešto blizu podneva, podno zidina došao Davor Bernardić, prvi čovjek SDP-a Hrvatske.

Uputio se je među mnoštvo kako bi okupljenima istinski stisnuo desnicu i čestitao im praznik. Njemu su u pratnji bili prvi čovjek međimurskog SDP-a i predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak, gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač, prvi čovjek SDP-a Čakovca i dogradonačelnik Mario Medved te Jurica Horvat, predsjednik GV Grada Čakovca. Bili su tu i drugi visoki dužnosnici Županijske organizacije SDP Međimurja.

(Video: Tomislav Borković)

Okupljenim novinarima Bernardić je rekao kako je upravo današnji dan prigoda da se progovori o hrvatskom obespravljenom i izrabljivanom radniku za koje se SDP zalaže da dostignu minimum, minimuma plaće od bar 4.000 kuna neto.

Podržao je sindikalne prosvjede što je po njemu normalno i prirodno. Istaknuo je kako je u narednom periodu primarni cilj SDP osloboditi građane dužničkog ropstva. Prvi čovjek međimurskog SDP-a je dodao kako Međimurci nisu zadovoljni s predloženim minimum i da je glavni cilj Međimuraca dostignuti neto plaće od 1.000 eura kada će glede toga doći novo vrijeme i kada će se ovdje tražiti radnik više.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije