BELIČANKA Sve misterije Vladimire Palfi, vladarice Živog zida

U nedjelju, 29. travnja, Živi zid održao je prvi veliki stranački skup u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski. Nakon što su posljednje ankete pokazale da sa 13,8 posto pušu za vrat prvoj najjačoj oporbenoj stranci SDP-u, koja ima 18 posto, ŽZ je odlučio pojačati svoj utjecaj među potencijalnim biračima.

No, iako bi se mogao steći dojam da glavnu riječ u stranci vode Ivan Vilibor Sinčić i Ivan Pernar, podsjećamo da su novinari još prije dvije godine otkrili da je šefica iz sjene zapravo Sinčićeva supruga Vladimira Palfi, piše Express.hr.

Supredsjednica sada već debelo parlamentarne stranke Živi zid Vladimira Palfi napisala je svojedobno na stranicama stranke da je odlučila politički se angažirati 2011. Priključila se, kaže, Savezu za promjene i u vezi toga napisala sljedeće: “U to sam vrijeme završavala Građevinski fakultet, i smetalo me novčano opterećenje u kojem sam morala raditi danonoćno da bih pokrila sve svoje obaveze.” Kao “dipl. ing.” potpisivala se i na glasačkim listićima na nedavnim parlamentarnim izborima, e da bi tjednik Globus u tiskanom broju iz rujna 2016., istražio i utvrdio da su njene tvrdnje o završenom sedmom stupnju na vrlo klimavim nogama.

Oko Palfine diplome novinarka se raspitala na Građevinskom fakultetu u Zagrebu. “Nismo pronašli osobu pod imenom Vladimira Palfi”, odgovorili su Globusu. Na srodnom fakultetu u Osijeku nje se, doduše, sjećaju, i to kao brucošice koja je dodiplomski studij upisala u akademskoj godini 2002/03. “No, nakon toga nema upisa niti je diplomirala na našem fakultetu”, odgovorili su iz Osijeka. Tragova o diplomiranju, čak niti ijednom koraku dalje od prve godine, za Vladimiru Palfi naprosto nema.

Kako doista izgleda njen životni put? Palfi je o sebi na stranačkim stranicama onomad napisala da je “rođena i odrasla u jednom malom mjestu u Međimurju”. Riječ je o mjestu Belice, poljoprivrednom kraju u kojem su mještani jako ponosni na svoju proizvodnju krumpira, piše Express.hr.

Palfi je pisala i to da je srednju stručnu spremu stekla u izvjesnoj gimnaziji u Čakovcu. No, Globus je istražio i taj dio. Ispalo je da doista jest upisala gimnaziju, i to Gimnaziju Josipa Slavenskog, da se tamo, kako je ispričala njena bivša školska kolegica, ne bi dugo zadržala. “Gimnazija nije bila za nju. Nije znala na povijesnoj karti pokazati ni gdje je Hrvatska”, kazala je i otkrila da je zglajzala kad je u drugom razredu na kraju godine imala četiri zaključene jedinice i “gomilu izostanaka”, pa se “morala prebaciti u građevinsku školu”.

Zašto bi Palfi tajila da je umjesto gimnazije, završila također četvrti stupanj, dakle za tehničara građevinskog smjera, nije jasno. Sugovornici Globusa opisali su da je njen pokojni otac bio podigao kredit za njen studij, jer živjeli su skromno, od samo jedne plaće, za koji je jamčila njihova kuma, da bi kredit banka naposljetku morala utjerivati od jamca.

A kad je kuma došla pitati Vladimiru i majku kako namjeravaju podmiriti kredit, “to su bile takve scene da je morala intervenirati policija”, ispričali su Globusu rođaci. Kraći posao u prodajnom centru, pričaju, a tamo je dobila čak i službeni auto, propao joj je nakon što se sukobila sa zaštitarom na parkingu. Ivan Pernar ju je upoznao još 2011., dok je još živjela u Belici.

I onda se ukazao on, Ivan Sinčić, mladi inženjer elektrotehnike, visok, smiren, pristojan, s gandijevskim izrazom lica. Palfi i Pernar shvatili su da će taj mladić svojom pojavom javnost moći uvjeriti u sve ono što nisu mogli oni zbog prežestoke i prekonfliktne prirode, ako ne već i zbog niza drugih stvari. Cijeli članak pročitajte na Express.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije