HDZ DONJA DUBRAVA ‘Varga opet olako troši općinski novac’

U povodu objave članka ‘DONJA DUBRAVA Jedva prihvatili Deklaraciju o zaštiti Dobravskog ljuka!?’ na našem portalu oglasio se Općinski odbor Hrvatske demokratske zajednice Općine Donja Dubrava.

Njihovo priopćenje prenosimo u nastavku.

‘Kao prozvani vijećnici, odmah na početku i mi postavljamo javni upit: Zašto potrošiti 50.000,00 kn na Deklaraciju o očuvanju i zaštiti “Dobravskog ljuka” jer kao takav, taj dokument uopće nema svrhe s obzirom na to da je “dobravski črljeni ljuk” već upisan 2016. godine u sortnu listu Republike Hrvatske kao čuvana sorta povrća? Na postavljeno pitanje nijedan vijećnik nije dobio adekvatno obrazloženje ni na samoj sjednici Općinskog vijeća.

Nastavljamo sa sljedećim javnim upitima pošto na osobne upite na sjednicama Vijeća ne dobivamo odgovore: Tko će od potrošenih dobravskih 50.000,00 kn imati koristi? Kome će Deklaracija pomoći u promociji, prezentaciji, proširenju, zapošljivosti, a na kraju krajeva i u ostvarivanju bilo kakve dobiti? Bavi li se uopće itko u Donjoj Dubravi ozbiljnom proizvodnjom ljuka? Donošenje Deklaracije bilo bi opravdano jedino u slučaju kada bi se govorilo o tonama proizvedenog ljuka (o komercijalnoj proizvodnji), a ne o proizvodnji jedne košare ljuka.

Sljedeće pitanje upućujemo i svim Dobravčanima: Biste li vi kao pojedinci osobno potrošili 50.000,00 kn na dokument koji vam ne pomaže u razvoju posla? Znamo jedino to da je taj dokument samo jedan od Varginih hirova u nizu. Taj je hir potkrijepljen njegovom izjavom da su sredstva za projekte vezane uz Deklaraciju već izdvojena u općinskom proračunu za 2018. godinu, a s druge strane predlaže Općinskom vijeću da se sredstva tek uvrste u proračun.

A na kraju krajeva, proračun je izrađivao on sam. Varga, sada mi tražimo javni odgovor na pitanje: Za što će se, ipak, potrošiti dobravskih 50.000,00 kn? Za izrađivača Deklaracije koju ste već pripremili i prepisali ili će opet nekome 50.000,00 kn pripasti u džep?

Prioritet ovakvih obraćanja s naše strane nije objašnjavati naša vlastita mišljenja i stavove, nego vam kroz ovakve tekstove, dragi čitatelji, želimo ukazati na besmislenosti koje načelnik Marijan Varga radi.’

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije