OPĆINSKO VIJEĆE

SVETI MARTIN NA MURI Novi iznosi poreza za smještaj gostiju i veći broj studentskih stipendija

- Iznos godišnjeg paušalnog poreza na dohodak po krevetu odnosno po smještajnoj jedinici utvrđena je na iznos od 300 kuna za Toplice Sveti Martin i po 200 kuna za sva ostala naselja, godišnje

Pod predsjedanjem svoje pedsjednice profesorice Petre Novinščak Općinsko vijeće Sveti Martin na Muri održalo je svoju 15. sjednicu na kojoj je nakon Aktualnog sata na kojemu je općinski načelnik profesor Dražen Crnčec vijećnike izvijestio o aktivnostima koje se događaju na području općine i potvrđivanja Zapisnika s prethodne sjednice donijelo Odluku o visini paušalnog poreza po krevetu odnosno po smještajnoj jedinici u kampu na području svetomartinske općine.

Nakon kraće rasprave i nekoliko prijedloga vijećnika, jednoglasno je donesena odluka prema kojoj iznos godišnjeg paušalnog poreza na dohodak po krevetu odnosno smještajnoj jedinici se utvrđuje na 300 kuna godišnje za naselje Toplice Sveti Martin u kojem se nalazi i najviše smještajnih jedinica i 200 kuna godišnje za sva ostala naselja u općini.

Voditeljica za financije, proračun i računovodstvo Vlatka Županec, smatra donošenje ove odluke vrlo značajnom jer broj smještajnih kapaciteta raste i to će općini donijeti nove prihode. Kaže, kako će poslove u svezi s utvrđivanjem i naplatom paušalnog poreza po ovom pitanju obavljati Porezna uprava Ministarstva financija. Vijeće je donijelo nove odluke o komunalnoj naknadi i komunalnom doprinosu koje ne mijenjaju iznose, nego se samo tekstualno usklađuju s novim zakonom.

Donijeta je i Odluka o broju i visini redovnih i jednokratnih stipendija redovnim studentima s područja općine za 2019. godinu. Sukladno tome općina će dodijeliti 22 redovne stipendije te 2 jednokratne stipendije, što je osjetno veći broj nego lani. Vijeće je prihvatilo nekoliko izvješća te donijela odluku o raspoređivanju novčanih sredstava političkim strankama koje u Općinskom vijeću imaju svoje prdstavnike, odnosno vijećnike.

Pollitička stranka za svakog svojeg člana u Općinskom vijeću ove će godine dobiti po 150 kuna. Političkoj stranci koja ima vijećnika podzastupljenog spola (vijećnicu) dobiva 10 posto iznosa predviđenog po svakom vijećniku (150 kuna+15 kuna). Predsjednica vijeća, ujedno i v.d. ravnateljica Osnove škole Sveti Martin na Muri, prof. Petra Novinščak, vijećnicima je prenijela novosti navezane na proširenje škole te gradnju športske dvorane.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije