KOLUMNA: Neka se Pupovac na Bucku ugleda

Proteklog vikenda održan je križni put mladih Varaždinske biskupije i bio je zaista odlično organiziran, proveden i završen. Katolička mladost pokazala je kako u Korizmi postoji nešto vrjednije od skakanja i vriskanja po diskačima i koncertima istočnjačkih turbo folk i drugih pjevača.

Od Svetog Martina na Muri, preko Selnice i Vratišinca do Podturna oko 800 mladih predvođeni svojim skrbnikom velečasnim Tihomirom Kosecom iz Varaždinske biskupije uz svesrdnu pomoć župnika svećenika velečasnih Ivana Hercega, Tomislava Leskovara, Tomislava Antekolovića, Pavla Mesarića i Josip Pivara prošli su 14 postaja u poniznosti, molitvi i miru, kako se priliči ponašati u tjednu navještaja Muke Gospodinove. Svima njima koji su jedna druga mladež, kao i brojnim volonterima naklon do poda.

Dinamo je usred Splita ponizio Hajduk i konačno zatvorio usta svima onima koji se kunu u Hajduk, a zapravo rade protiv njega, od Brbića, preko Pavasovića do udruge naš Hajduk. Marko Pjaca ostaje najveća i najjača faca hrvatskog nogometa i nadam se kako ćemo ga vidjeti u Svetom Martinu na Muri i Termama Sveti Martin gdje će jedno vrijeme boraviti Vatreni pripremajući se za skorašnje Europsko nogometno prvenstvo.

Staram se ili trudim se shvatiti predsjednika Vlade Tihomira Oreškovića kao i gospode iz MOST-a, ali ne uspijeva mi. Zaista nije mi jasno zbog čega premijer ne riješi pitanje smjene šefa SOAe kojeg je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović davno prekrižila. Hvala Bogu što je na HRT-u došlo do smjena urednika koji su ljude živcirali godinama, dovodeći u programe svega i svakoga.

Vjerujem kako će sada broj gledatelja HRT-a biti znatno viši, a i pristojba će se htjeti redovitije plaćati. Još da se uredi USKOK, DORH, sudstvo i FINA, pak da u Hrvatskoj bude dobro, da sirotinja i obespravljeni narod imaju nešto dostojanstveniji život.

Još teže mi je razumijeti donošenje državnog proračuna za ovu godinu koji je već u nastajanju u velikom minusu, odnosno rashodi su za nekoliko milijardi kuna veći od prihoda. Što bi vijećnici u Štrigovi, Vratišincu, Podturnu i ostalim općinama kazali svojim načelnicima kada bi im na usvajanje ponudili proračun koji je u startu u minusu?

Vitomira Lončar koju više znam kao Bucku iz vremena kada su moja djeca bila mala i gledali njezine emisije i uloge kaže kako više ne može živjeti u Hrvatskoj i da odlazi u Kinu. Svaka čast na odluci. Ako u Hrvatskoj imaš problema, ne voliš je i u njoj ti je neugodno onda ideš tamo gdje ti je bolje.

Neka se Milorad Pupovac koji je stalno ugrožen u Hrvatskoj ugleda na Bucku i ode u Srbiju i tamo neka ostane. Zašto se mučiti u zemlji punoj ustaša i neofašista kada imaš i voliš drugu državu gdje se ugodno osjećaš. Siguran sam kada bi ugroženi Pupovac otišao preko Drine sretna bi bila ogromna većina Srba u Hrvatskoj, o Hrvatima da i ne govorim.

Ovih dana u nekoliko međimurskih podruma na dozrijevanje je stavljeno ili je pri kraju zrenje pjenušavih vina. Riječ je o pjenušcima izuzetne kakvoće što znači kako su međimurski vinari stasali u prave majstore vinske kapljice stvorivši na dosta malom prostoru ni manje ni više nego devet pjenušaca. U vrijeme bivše zajedničke države u Hrvatskoj smo imali Fruškogorski biser i Bakarsku vodicu i ništa više. U cijeloj Jugoslaviji tri ili četiri.

Papa Franjo nikako da se odluči blaženog Alojzija Stepinca proglasiti svetim. Evo, Majka Terezija je prije došla na red, jer joj na put nije stala SPC i njezin Irinjej kojeg Franjo očito obožava i uvažava. Ne želim reći kako Majka Terezija ne zaslužuje svetost, ali ipak je ona djelovala negdje daleko od Balkana, brdovitog i šumovitog.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije