KOLUMNA: Mesića ne mogu, ali sirotinju mogu deložirati

Unatoč odluci Hrvatske Vlade i Sabora da se negdašnjem predsjedniku države Stipi Mesiću ukine Ured u Grškovićevoj ulici, to u stvarnosti nije učinjeno. Mesić se i dalje nalazi u uredu, jer ga ‘njegovi’ svih predznaka ne žele deložirati, barem onako kako svakodnevno deložiraju hrvatsku sirotinju, branitelje i blokirane.

Na zgražanje lijevih i antihrvatskih medija, ali i antifašista i jugonostalgičara u Lijepoj našoj, Hrvatska nogometna reprezentacija pod vodstvom elektromehaničara Ante Čaćića iz zagrebačke Dubrave, ustašoidnog Josipa Šimunića i lučkog šljakera Ante Miše, kako ih nazivaju svi ti silni medijski umovi u Zagrebu i južnije, melje u Francuskoj sve pred sobom.

Da im ‘teroristička antihrvatska hobotnica’ bivše hrvatske vlasti, koja je na Poljudu iscrtala ‘hakel krojz’, nije bacala baklje na utakmici protiv Češke, ‘Vatreni’ bi s maksimalnim učinkom osvojili prvo mjesto u skupini što huligani, te razni Jovanovići, Stazići, Milanovići, Rašete, Babići, Šprajci, Židaki i drugi to ne bi mogli podnijeti. Ovako ‘Vatreni’ koji su se očiti vrlo dobro pripremili u Svetom Martinu na Muri, pokazali su svim tim likovima kako kuca srce hrvatsko, ali pokazali su UEFI i FIFA-i i poglavito sucima da su bolji od svih njih zajedno.

Hvala Bogu u ropotarnicu hrvatske ružnije povijesti otišli su do sada najnesposobnija hrvatska Vlada i saziva Hrvatskog sabora koji su svojom nesposobnošću nadmašili ultra nesposobnu Vladu Zorana Milanovića i Hrvatski sabor pod vodstvom kremiranog Josipa Leke. Vlada Tihomira Oreškovića nije ništa napravila za dobrog stanovnika Hrvatske, jer nije uvela nikakve novine, nije ukinula ‘prokletnički, Ovršni zakon, nije napravila reda na HRT-u, počistila nered u USKOKU i DORHU, nije zaštitila hrvatske poljoprivrednike, branitelje, domoljube, svetinje, gospodarstvenike, blokirane, prevarene i ponižene ljude koji više niti ne krpaju kraj s krajem nego obolijevaju i umiru.

Nije uspjela niti deložirati Stipu Mesića iz njegovog Ureda u Grškovićevoj ulici u Zagrebu koji državni proračun godišnje stoji blizu milijun kuna. Ali zato je uspijevala i kao tehnička uspijeva deložirati hrvatsku sirotinju, branitelje i blokirane. Dao dragi Bog da više nikada ne morali slušati i gledati Oreškovića i Reinera i njihove ekipe, premda sam siguran kako će oni pronaći putove kojima će hodati i upravljati protiv interesa najvećeg dijela hrvatskog naroda.

Zanimljivo, iz HDZ-a je morao otići Tomislav Karamarko koji je za stranku dobio baš sve izbore na kojima je sudjelovao. Iz SDP-a ne mora otići Zoran Milanović, koji je izgubio baš sve izbore na kojima se pojavljivao. Hadezeovci se natječu tko će od njih izreći najteže optužbe protiv Karamarka koji ih je stvorio i doveo u Sabor, Vladu i EU parlament. Esdepeovci svim silama podupiru Milanovića da ponovno bude prvi čovjek hrvatske Vlade.

Sve nepopularnija hrvatska predsjednica pohodila je Srbiju i naravno obećala sve i svašta kada su u pitanju dobrosusjedski odnosi. Niti jedne konkretne riječi o odgovornosti Srbije o poubijanim i nastradalim Hrvatima, Hrvaticama i hrvatskim braniteljima, materijalnim štetama, pokradenim materijalnim i kulturnim dobrima, lažnim svjedočenjima protiv Hrvatske, o Šešelju, o lažima protiv Stepinca…

Kada je Stepinac u pitanju šuti Hrvatska i šuti vodstvo Crkve u Hrvata i to je vrlo znakovito. Svima njima jako je dobro i zašto bi se oni ‘trgali’ za tamo nekakvog kardinala iz Krašića koji je krv za Domovinu i Crkvu Kristovu prolijevao. Tužno ali istinito, ma što tko o tome drugačije kazao i mislio.

Anifašisti slave praznik povijesno ničega, poniženi Hrvati i Hrvatice u subotu će imati povijesno nikakav Dan državnosti. Tehnički premijer na odlasku nije zaboravio izreći povijesnu laž, kako je moderna Hrvatska nastala na antifažizmu.

U subotu će ‘Vatreni’ ponovno pred oči istinskih navijača, domoljuba, nogometee šmekere, protivnika na terenu, ali i protivnika među novinarima.

Iz Hrvatske, huligane svih, poglavito crvenih boja i naravno sudaca-likova poput ovog iz Nizozemske koji se trudio poniziti ‘Vatrene’. Zaboravio je on i oni koji su u Francuskoj na utakmici protiv Češke bacali zapaljive predmete u teren, kao i koliko je snažno ‘Srce hrvatsko’. Došao sam i ja na svoje. Jer tvrdim mjesecima kako je Marko Pjaca najveća hrvatska ‘faca’.

Ako uistinu iz Dinama odlazi Zoran Mamić, želim mu sretan put i puno uspjeha u nastavku karijere. Za mene on nije bio trener vrijedan Dinama, premda su mu rezultati zaista lijepi. Zamjeram mu što je forsirao ‘strance’ a zanemarivao ‘domaće’. Dolazi li pak Zlatko Kranjčar za njegovog nasljednika, izuzetno sam sretan.

Prvenstveno što je riječ o velikom športašu, čovjeku i treneru. Hajduku sa slavonskim predsjednikom i slovenskim trenerom predstoji teška borba za treće mjesto. Idemo ‘Vatreni’ srcem vatrenim i hrvatskim!!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije