Rodiljne naknade sigurno neće promijeniti demografsku sliku Hrvatske

Pred nadolazeće izbore hrvatski političari natječu se tko i koji će obećati više rodiljne naknade, vjerujući kako će im to donijeti više glasova i kako će se popraviti demografska slika Hrvatske. Kada bi se pitanje nataliteta rješavalo novcima, Njemačka, Austrija, Nizozemska i druge zapadne i bogate zemlje bile bi prepune djece svojih žitelja i ne bi vapili za strancima. Problem je mnogo složeniji, ali rješiv, promjenom prema instituciji braka, obitelji i radnog odnosa

Hrvatski športaši su i nadalje naš najbolji proizvod i upravo športaši svakog dana pokazuju kako se bori za svoju domovinu, kako se ljubi hrvatska trobojnica i slavi hrvatska himna. Divno je s koliko emocija i poštovanja svoje reprezentacije, domovine, športa, suigrača, izbornika i navijača se od nastupa u Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji oprostio kapetan Darijo Srna.

Odlazi bez da je nekoga uvrijedio i popljuvao. Tako je iz Dinama otišao Marko Pjaca. Tako zapravo odlaze najveći, kojima je sigurno učinjena ponekad osobna nepravda, ali ljubav prema Hrvatskoj od toga je veća. S koliko emocija je Josip Glasnović slušao Lijepu našu i gledao kako se na jarbol podiže hrvatski barjak. Čvrsto stegnuta ruka na grudima, drhtaj, suze i pogled u najdražu trobojnicu.

Nije stajao poput kolca u vinogradu, kao što stoji najveći broj hrvatskih političara, lokalnih i državnih.

A političari i to u najvećem broju sramota su za domovinu nastalu na krvi hrvatskih branitelja. Najdalje je ponovno u svim negativnostima otišao Zoran Milanović, ne zato što ga nije bilo u Kninu na proslavi obljetnice VRO Oluja, jer onima koji Hrvatsku smatraju slučajnom državom tamo i nije mjesto, kao što mu mjesto nije u crkvi i hrvatskim svetištima.

Grozno je kada je kazao kako su Hrvatsku stvarali i stvorili oni koji su bili članovi Udbe, misleći na Perkovića i Mustača koji su ranih devedesetih bili uz prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana. Trebao bi Milanović znati, no pitanje je može li tako ograničena osoba shvatiti kako se Perkoviću i Mustaču nije sudilo za devedesete nego osamdesete godine minulog vijeka.

MI koji pamtimo nešto dulje vrlo dobro znamo kako je upravo Milanović sa svojom Vladom sprječavao izručenje ovog dvojca njemačkom pravosuđu, koje je milijunima godinama pred hrvatskim i koje je jasno kazalo što je činiti s onima koji su po svijetu ubijali Hrvate samo zbog toga što su bili Hrvati i Katolici.

Sramotu politici i dalje nanose Stipe Mesić i Vladimir Šeks, koji i dalje žele ostati u hrvatskim vlastima ili institucijama kako to obojica progonitelja hrvatskih generala Gotovine, Markača, Čermaka, Ademija, Blaškića, Kordića i drugih govore. Pridružio se i Čiča Ćiro, a neće biti ništa čudno ako se uskoro pridruži i mladoženja koji je Stepinca u zatvor vozio.

I takvi bi Hrvatsku vodili u bolje sutra. Zbog takvih i onih koji će za njih glasovati mladi će i dalje odlaziti iz Hrvatske, jer mladi znaju kako udbaši, kosovci, progonitelji i naposljetku stari i isluženi političari nisu u stanju za mlade i bolju Hrvatsku učiniti ništa.

A ništa ili ništica su najave političara kako će i koliko podignuti rodiljne naknade kada dođu na vlast.

Natalitet je najcrnja hrvatska stvarnost, no ništa se u toj stvari neće promijeniti novcem-rodiljnim naknadama. Jer kada bi novac odlučivao hoće li žena roditi, odnosno bračni parovi imati djecu, onda bi Njemice, Nizozemke, Austrijke, Švicarke i druge zapadno europske žene rađale desetke djece.

Djeca se ne planiraju nego prave, kazala je jedna doktorica i to je istina. Kada pak je u pitanju materijalna sigurnost, svari su drugačije. Ženama i budućim ili sadašnjim majkama, potrebno je osigurati sigurnost radnog mjesta, kako ne bi tijekom trudnoće ili rodiljnog dopusta dobile otkaz u tvrtki i slično. Žene, a poglavito Hrvatice ne rađaju djecu zbog novca-rodiljnih naknada, nego iz ljubavi, odgovornosti i tradicije. I ako rodiljnu naknade dobiju, da im je FINA ne ovrši i orobi.

Stoga su im potrebne zakonske mjere koje će im osigurati zakonska prava, potrebna im je Crkva koja će ih učvrstiti u vjeri kako majka treba rađati, a otac voljeti i ljubiti nju i djecu i najvažnije, potrebna im je čvrsta i zdrava obitelj.

Ovakvi političari od Milanovića, Plenkovića, Vrdoljaka, Pupovca, Hrelje, Radina, Beljaka, Josipovića, Bandića preko Pusičke, ranije spomenutog dvojca i Jurčića do profesionalnih anifašista, mladih, gongovaca, nevladinih udruga i onih koji svakodnevno tisuće ljude dovode u dužničko ropstvo, sigurno neće obnoviti lice zemlje Hrvatske.

Svaka čast i hvala ministru poljoprivrede Romiću koji ne dopušta isplate velikih novaca, kako je to kazao dr. Franjo Tuđman, raznim mutikašama, smutljivcima i prevarantima.

Niti malo časti ne zaslužuje ministar Orepić, koji uhićuje i privodi Hrvate i Hrvatice, zbog Za dom spremni ili majice boje koju on ne voli, a dopušta domaćim i uvoznim Srbima da Hrvate, Hrvatice i Hrvatsku vrijeđaju gdje stignu i uzmognu.

Kako to nakon Marka Pjace, Marko Rog trpa lopte u protivničke mreže i kako Hajduku ubija nadu u snovima da bude prvak Lijepe naše domovine. Najljepše domovine, kako je to napisao Darijo Srna, kojeg je radiomehaničar iz zagrebačke Dubrave, označio za najvećeg kapetana Vatrenih, što je silno razočaralo one kojima su svetinje s one strane Drine, Dunava, Tise i ćuprije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije