KOLUMNA Zara Vej: Orgazam iliti… ‘sedmo nebo’

Sjećam se da nam je nekad učiteljica biologije u školi objašnjavala da je orgazam sladostrašće ma što to onda bilo značilo. Ta riječ ostala mi je zapisana u bilježnici, a one cure koje su imale svoje dečke rekle su da stara koza nema pojma.

I onda u životu spontano dođe sve pa i to sladostrašće, u raznim oblicima, pozama i intenzitetu. To biva krajnji smisao seksa, trgovine erotičnim igračkama, života udvoje, utroje i na kraju pa i prevare nisu nastale da bi se razmijenila iskustva o poljoprivredi.

Kad je većina žena prestala biti stroj za rađanje djece i emancipirano svoja i ničija, orgazam je dobio na važnosti u dubokom razmišljanju u samoći, ali isto tako do njega je staza osim desanki i vibratora bila puno teža i strmija.
I ne bih ovo pisala da me neki dan jedna moja fejs prijateljica nije pitala što je orgazam zapravo. Eh, ironije života.

I tako se udubim u razmišljanje prije sna. Pomislim, iz mnogih priča, vlastitog iskustva, muško ženskih kava, da je orgazam ipak onaj koji nastaje iz dobrog poznavanja ženske psihe, tijela i obratno, obostrane igre i izgradnje odnosa. Savršen je to put da se postigne hvalospjev jedne veze i smiri tijelo u jednom okruženju na određeno vrijeme.

Treba li eksperimentirati, to je sasvim stvar kemije i želje koja još uvijek postoji između dva tijela i dvije duše. Budući da najveći dio ljudi govori o rutini u krevetu koju donese zub vremena, postavlja se pitanje treba li tragati za eliksirom koji se najčešće proizvodi u podrumu tuđeg vrta. Kad nepovratno nema lijeka rutini, ima li mjesta grižnji savjesti, tradiciji i vjeri da se ne otvori školjka biserna ma u koju god uvalu ju val života donese.

Život je jedan, prokrvljen traganjem za smislom. Ljubav je veličina, a orgazam sasvim jedno zrnce u onoj istoj ili sličnoj uvali. Zato se ne treba dovoditi u situaciju da nam laganje postane svršetak iliti stradostrašće do kraja života. Ne treba se dovoditi u situaciju kad te zadihani glas pita … jesi li? …a ti radi nečijeg neznanja, nemoći ili nadmoći slažeš… jesam… a onda vrtoglavo nakon njegovog hrkanja tražiš vibrator i uspostaviš- mir u kući.

Mir u duši je najvažniji kada je energija u tijelu prolazi kroz sve atome kako Bog zapovijeda. Makar putevi vodili do drugog, boljeg, lošijeg, iskusnijeg, stvarnog ili umjetnog svemira…i zvijezda bez kojih se nebo ne bi zvalo… sedmo nebo. Ako se mora birati između laži… jesam, (a nisam) i tako dugo vremena… vrijeme je, zaista je vrijeme da se istinski JESAM izgovori obasutog tijela u … nekom drugom svemiru.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije