KOLUMNA Zara Vej: Koliko je riječi tijekom seksa potrebno izreći?

Budući da zbog posla, ali i zabave svakodnevno visim na portalima, slučajno sam među mnogim biserima na jednom profilu naišla na rečenicu koja me malo zaintrigirala.

‘Muškarci priču koriste da bi došli do seksa, a žene koriste seks da bi se ispričale’, pisalo je, a meni je odmah zasvijetlila žaruljica da tu ima nečega o čemu se može ponešto reći. Ljudi su zapostavili i ljubav i seks, zaista se svi pomalo borimo sa najosnovnijom egzistencijom, pa ovakve važne stvari kao što je ljubavna komunikacija među partnerima prije, za i poslije seksa sve rjeđe spominjemo.

Seksualni život mnogima je nula bodova, jednostavno, tempo života i svojevrsno otuđenje uzelo je svoj danak. Na portalima postajemo bolje raspoloženi i zadovoljniji ako nam netko uputi makar po koji kompliment. Međutim, ima i onih, kojima seks zauzima važno mjesto u životu, pa su im važni i mnogi detalji u tom činu bliskosti. I sad, dalje pratim kako će tema teći.

Pa kaže jedna mlađahna djevojka da su mladići vrlo neiskusni i da im je cilj samo se “isprazniti”, a onda se danima naslanjati na šank ili pisati frendovima poruke i hvaliti se. Doduše, takav seks nije svima takvima cilj, ali većini jest. Druga odgovara ovoj prvoj da bulazni gluposti, jer, da je njezin mladić njoj vjeran i da često vode ljubav cijelu noć. Da je sav pretvoren u nježnost i ljubav. Založila je ruku koju bi dala u vatru za njegovu vjernost i sve riječi ljubavi.

Vjeran? Da… pomislim. Cijeli život je pred vama. Sjetim se tih godina i svojih riječi, potpuno identičnih. I svoje ruke u vatri.

Uh, sto ti kanti ljepila, napisao je jedan penzić, kres’ o jesam, ali cijelu noć nisam. Ali tko bi i kresao moju toliko dugo već desetljeća. Obično mi ispriča sve što je radila toga dana i prethodni mjesec, što sve treba u stanu napraviti, da je prijateljica vadila zub… pa na kraju i meni pao i ja sam ga, a što ću drugo, izvadio.

Svi ste vi nekulturni, napisao je neki profesor, svi spominjete taj seks kao da ste roboti, pa ljudi, gdje su vam emocije? Osjetila sam da to neće dobro završiti, ne volim takva prepucavanja na račun intime i emocija.

Udaljila sam se sa svojim osobnim razmišljanjem. Naravno da se muškarci i žene u seksu ponašaju na sebi svojstveni način. To ne znači da manje vole, da se manje daju u odnos. To samo znači da ta različitost može dati notu strasti, odvesti oboje u zvjezdana prostranstva.

Riječi su snaga. Nježnost, milovanje, općenito pažnja i ljubavna kultura čini čuda. Utire put do prave strasti i ljubavne ekstaze. Riječi, ali ne isprazne, daju krila. One se same roje kad postoji temelj za to. Koliko u svemu tome ljubav igra ulogu, to je teško reći. Kad izbije požar, u tom trenutku je u najviše slučajeva teško reći od čega je kresnula iskra.

Neka su muškarci i žene po pričljivosti različiti. Zato treba učiti od prvoga odnosa. Riječi ljubavi i seksualnog rječnika u četiri zida ne treba se sramiti. Ako nisu probuđene u nama, treba ih probuditi. Upotrebljavati. Pojačati intenzitet ljepote i intime. Na kraju krajeva, nije li to onaj preduvjet da budemo voljeni i zadržimo ljubav partnera? Riječi ljubavi idu uz djela. Naučimo ih izgovoriti i izreći u pravom trenutku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije