KOLUMNA Zara Vej: J… vas takva kava i mobiteli!

Nakon pola godine pile smo kavu Mira, Jasminka i ja. Prekjučer. Sjedile smo u gradskom kafiću nakon što smo se pri susretu izljubile najjače. Došao je konobar. Miri je zazvonio mobitel.

Ja sam joj naručila kavu sa mlijekom, jer se udaljila od stola. Što li skriva, razvukla je usta kao harmoniku, od uha do uha. Ona, koja se uvijek samo kiselila. Kužim, preporodila se nakon smrti muža.

Dok je telefonirala Jasminka me upita jesam li sredila onaj pregled kod doktora, jer bi mi ona da sam je zvala. Ja kažem da nisam, nakon čega je ona gucnula kapuccino i uzela mobitel. Nazvala je doktora, krsnog kuma svoje najstarije kćeri. Razgovarali su i sve je sredila. Još dok su se opraštali, vratila se Mira.

– Tko mi je naručio kavu?? – pitala je glasno i pucnula konobaru kao kočijaš. Molim jednu Ožujsko, rekla je. U to je zazvonio moj mobitel. Zvala me jedna žena mogu li navratiti k njoj, jer da ima deset kilnatog mačka za uslikati za novine. – Deset kila? – viknula sam, a obje moje sove su me odmjerile govorim li o kilogramima ili čemu drugome.

Završila sam razgovor i pogledala Miru. – I, kako je bez muža? – upitala sam skromno. U to joj je stigla poruka i ona ponovo počne zuriti u mobitel i zamoli da samo odgovori. Pritom je potegnula pivo i cmafnula usnama. Fuj. Još samo fali da joj se podrigne.

Jasminka je prebacila nogu preko noge i promatrala Miru. – Propala je – tiho mi je šapnula, na što sam se ja samo nasmiješila. Jasminka je bila izrazito ružna, ali ona se smatrala vrlo zgodnom. Luda za muškarcima, a oni pred njom kao maratonci. U trk. Otvorila je mobitel i pokazala mi sliku svog najnovijeg.

Naravno, tog je skinula s Interneta, vidjela sam ga neki dan na Internetu. Ja sam zadovoljno odglumila pljesak jer sam već to uvježbala. Ništa me ne košta.

– Hajde nazovi ga i pozdravi u ime nas triju. Ona je naravno okrenula izmišljeni broj, a potom vodila monolog.

Mira i ja smo znale da sad deset minuta imamo za sebe, ali u isto vrijeme njoj je došla poruka, a meni zazvonio mobitel. Zvao me sin da me čeka kod auta. Gledala sam ih kako u svom svijetu, još uvijek iste, ali sada s mobitelima, hodaju kroz život. I ja isto. Ostavila sam na stolu 20 kuna i poljubila jednu i drugu. Mira je samo klimnula pišući poruku, a Jasminka je rekla da me njezin dragi pozdravlja.

Gucnula sam kavu i ustala. Zadovoljna što smo sve tri žive. J… vas takva kava i mobiteli. Ajde bok.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije