KOLUMNA Ste ve vidli?

Gda se pripeti nekaj pri nami ili nekaj kaj se nas dotikovle, naše trde glove svoju mantru koja otprilike glasi ovako:

Sam ti jo rekel.

Si ve videl?

Kaj ve veliš?

Zišlo je na moje.

Što je mel praf?

U ono vrijeme, reće Miki (Bandić), rodjacima i kumovima. Dajem vam posao da unaprijedite ekološku proizvodnju međimurskog krumpira i ostalih proizvoda. Proizvodnja, se temelji na domaćim govnima, otpadnih voda i jamči kvalitetu.

A ne. Nebom, se jo mešal v politiku. Em sam jo črvek božji kaj ga ves vrog gozi i zatere.

I naš poglavor je ne tak zdovnja rekel da smo stoka sitnog zuba. Siguren sam da ne mislil na nas međimurce. Mi smo navek meli i uzgajali, stoku krupnog zuba. Oni, tam južnije od Ogulina su se bavili sitnozubom stokom.

I dok smo mi gledali v Agrokor, vagali, zakaj je HNS prešel k HDZ-u rodjaci navališe s tonama drekovitog mloja na naše zemljice.

I glej ve vroga. Nešće je to našnjofal, gledal i na kroju del vum.

Ali moreš se ti onima kaj so donesli odluku i dozvolili da zagrebački dreki dopeljaju na naša polja z riti vode napiti.

Mom su si na tereno, mom vičeju da treba delati analize i sto drugih stvori.

Međimurski,poglavori kaj tobože niso nikaj znali ve viču da su ne tre zagrebečki dreki kaj i svojih imamo do vrota.

Jeso li oni politički analfabete. Nepismeni. Prosurfal sam malo po Wikiju i našel ovo:

“Najgora od svih vrsta nepismenosti jeste politička nepismenost. Politički nepismena osoba ne čuje, ne govori, ne učestvuje u političkim dešavanjima. Ona ne zna da troškovi života, cijena pasulja, ribe, brašna, stanarine,cipela, lijekova, zavise od političkih odluka.

Politički nepismena osoba je toliko glupa da je ponosna i busa se u grudi govoreći kako mrzi politiku. Taj imbecil ne zna da se iz njegovog političkog neznanja rađa prostitucija, napuštena djeca, i najgori od svih lopova: loši političari, korumpirani i potkupljeni od strane lokalnih i multinacionalnih kompanija.” ~ Bertolt Brecht

Si ve videl? Niš, bez lokalaca. Lokanje, je navek melo cenu v Međimurju.

Znote česa me je najveć stroh? Ve bodo toga dreka doli na analizu. Komu, kam i kakši bodo rezultati bomo vidli. Išće je huje ako osnuju povjerenstvo. Una ga moreš…

Jo bi to rešil po krotkom postupku. Se, kaj imaju, svoje prste vu tom pekm, pardon dreku, del bi da tjeden dni ravnajo s golim rokama, toga mloja. Morti bi po noći svetlili kak velike kresnice, ak je to radioaktivno.

Druga, metoda još vekši i sigurneši dokaz je ovo. Na prtuljetjet posaditi kalampira, i tam v šeszom mesecu pozvati od Bandića, vlasnika tvrtki koje imajuu dozvolu za prijevoz dreka, do naših županijskih i općinskih poglavora.

Osobito, vlasnika zemlje gde se to navoža. Una im treba speći toga kalampira deti dve tri čurke i nek jedu ak se ufaju.

Kaj mislite? Da li bi oni jeli toga kalampira ili ne?

A bor mi v Međimurju imamo čoveka kaj zno kak i kam s otpadom. Samo kaj je problem?

Lokal šovinistički bom rekel: On je Međimurec. On je nagrađivani poduzetnik. Ali jebi ga. Nije rođo nije kum. Ne pripada lobijima koji upravljaju otpadom.

Nudi rješenje od kojeg mnogi gube zaradu, otpad smanjuje za 80 % i priznaju ga širom Europe. Samo našim gosponima, tobožnjim političarima ne dober.

Ono kaj je celom svetu dobro nam ne valja.

Dok ovo pišem nemrem a da se ne zmislim moje dobre pajdašice kaj v gobec ne bi dela nikaj kaj ne ekološki uzgojeno. Ona sirota misli da pezdec onog koji jede ekološki uzgojenu

hranu smrdi menje od onog kaj papa, konvencionalnu.

Pezdec, je pezdec i smrdi od jedne i druge hrone.

I dok nam Čakovec, adventski okićen blješći, Orehovica kak vrog smrdi.

Ne tak zdovnja lepo je bilo videti Banditosa i gospona župana Posavca na “Međimurskoj večerji” štero je blagoslovil monsinjor Kolarić.

Ak me pamet išće nekaj sljuži, mi se vidi da na državnoj razini HNS. HDZ, i Bandićeva lista lepo surađuju. Posleki idu kak po loju.

No mene čudi da gospon župan Posavec ni znal nikaj o tomo kaj zno saki Orehovečki posranec. A i slika odlagališta govori o zapošljavanju nacionalnih manjina.

V Ameriki so negda rekli ovak:

“Dobar indijanac je mrtav indijanac”

Mi velimo ovak:

“Dober međimurec je poslušen međimurec”.

Kyrie Eleison

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije