KOLUMNA Cilj je isti, tek je meta druga

(I to se konačno saznalo; “Kokoš je starija – jaje je tek njen proizvod”!)

Narode! Još jedan misterij je razjašnjen. Više nema dvojbe što je starije; kokoš ili jaje?

Naime, nekidan je, kao vijest, na portalima osvanula jedna crvena kokoš-nesilica.

Objašnjavajući kakvim sve uređajima i kojim metodama su došli do egzaktnih rezultata, znanstvenici su svijetu obznanili; “Kokoš je starija – jaje je mlađe!”

Stručnjaci sutočnoustanovili kad se i kojom brzinom u kokoši počinje stvarati kalcifikacija kao glavni sastojak ljuske…

Dakle, ma što konzervativci danas o tome mislili (radi li se o roditelju 1 ili roditelju 2) – kokoš je majka, a samimtim, i starija od vlastita proizvoda.

Znanost je i ovoga puta trijumfirala nad neukošću, nad voluntarizmom. Sumnjičavci – kraj priče.

Kad i tu činjenicu znamo, zaključak se sam po sebi nameće; samo kukavica u tuđe gnijezdo podvaljuje – ‘kukavičje jaje’. Jer, da nema ptica kukavica ne bi imao tko podmetati ‘kukavičja jaja’. U tuđa gnijezda. Naravno, osim kukavica iz ljudskog roda.

Kad je pak riječ o muktašenju i životu na tuđoj grbači, ornitolozima je poznato da, čak, i bijeloj golubici – simbolu mira – kukavica je spremna podmetnuti svoje jaje, pa nek’ golubica brine o kukavičjem potomstvu.

Toliko o zoologiji, o ornitolozima, o pticama, o kokošima, o kukavicama među ljudskim rodom i njihovim ‘kukavičjim jajima’.

Bilo bi poželjno prisjetiti se samoga kraja 2012. godine i svih onih vrištećih naslova s naslovnica novina, a nije naodmet to i ponoviti;

“Vjernici, došao je trenutak…krećemo u veliku pobunu!”

U ponoć s 21/22. prosinca te 2012. crkvena je hijerarhija obavijestila novinare “(…)da je propagandne letke protiv Zdravstvenog odgoja u školama otposlala u prodavaonice Konzuma i na kioske Tiska kako bi pučanstvo detaljno informiralo o ‘nakaradnom’ zdravstvenom programu koji će iz temelja izopačiti i totalno ‘razoriti hrvatskog čovjeka’, dok se u božićnoj propovijedi u zagrebačkoj Prvostolnici čulo: ‘Koliko samo uvreda, neistina, prozivanja i ponižavanja(…)’”

Dakle, tada je počela dobro osmišljena i do u detalje razrađena taktika kako i na koji način pokušati rušiti, pa i srušiti vlast na Trgu svetoga Marka 2.

I, naravno, postaviti onakvu vlast koja će biti podložna katoličkom svećenstvu u Hrvatskoj.

Odonda do danas u vladajućoj strukturi hrvatske države štošta toga se promijenilo, ali ne i nakana istih aktera iz 2012. da kroje tko će u Hrvatskoj vladati, tko osmišljavati politiku, tko i kakve zakone donositi, tko ih provoditi, tko će uređivati, pa i čitati vijesti na hrvatskoj dalekovidnici toj – ‘katedrali duha’.

Danas, 2018. godine, osim ‘problematičnih’ voditelja reforme školstva u Hrvatskoj nije problem Agrokor, nisu problem reforme državne uprave, zdravstva, sudstva, radnog zakonodavstva, izbornog zakona, teritorijalnog ustroja države…

Dragi moji, sve su to ‘trice i kučine’ u usporedbi s ‘opasnom’ međunarodnom konvencijom koja štiti žene od nasilja, pa i od onoga – obiteljskog…

Ne znam, kako nam uopće pada na pamet ratificirati konvenciju o zaštiti žena – (prenio je portal Indeks.hr od 06.02.2018.) – kad je u Europskom domu – na tu temu – teolog i bivši dekan KBF-a, gospodin T. M. kažnjavanje nasilja nad ženama, navodno, nazvao “…korakom unatrag”.

E, sad. Vrag će ga znati što vjerskim ‘čistuncima’ zapravo smeta; je li to sam naziv “Istanbulska…”, ili je problem što žene više ne bi smjeli mlatiti?

A, možda je čak u pitanju nešto sasvim drugo, nešto dublje, nešto opakije, a konvencija je tek prozirna kamuflaža?

Naravno, nije to sve.

Ovo je samo za naivne. Onomad je, kao fol, ‘problematičan’ bio ‘užasni’, ‘bolesni’ i ‘nakaradni’ Zdravstveni odgoj u školama…, a zapravo se atakiralo na SDP-ovu – Milanovićevu vlast.

Danas, 2018. ‘problematičan’ je bivši europarlamentarac, trenutni premijerRepublike HrvatskeAndrej Plenković, a proskribirana ‘…konvencija’ i namjera da ju u Saboru ratificiraju, pai čitava ova predstava konzervativaca tek je izgovor za atak na ovu i ovakvu vlasti, atak na njen preustroj – po mjeri retro snaga.

Hoće li retrogradi uspjeti ‘slomiti’, time i ‘poniziti’ aktualnog premijera uskoro ćemo saznati.

Bilo bi lijepo da čovjek širokih vidika i zavidne naobrazbe, Plenković, sačuva i svoju čast i svoje dostojanstvo, da ne poklekne pred najezdom agresivnog nazadnjaštva.

Ovo nazadnjačko ‘jato rakova i račica’ po svojoj prirodipliva natraške, pa im je i pred pet godina bio, a i danas jest;

Cilj isti, tek je meta druga!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije