Učenik kontra učenika: Morate preispitati i svoje ponašanje u vlaku!

Pročitavši članak kako se učenici – putnici žale da zbog premalog broja vagona ne stanu u vlak i čekajući drugi kasne u školu, svoje viđenje situacije odlučio je s javnosti podijeliti jedan učenik (podaci poznati uredništvu). Slaže se da je propust HŽ-a što se tiče premalo mjesta, ali smatra da neki učenici – putnici moraju preispitati svoje ponašanje koje je svakojako, samo ne kulturno.

Njegovo razmišljanje pročitajte u nastavku:

“Također sam učenik i putujem vlakom. Slažem se da je propust HŽ-a da je dana 24., 25. i 28. listopada na navedenom vlakom koji u Čakovec stiže u 7 i 10 sati bilo apsolutno premalo mjesta. Isto tako, što se tiče konduktera, nisam imao nikakve neugodnosti (za sad), ali sam prisustvovao nekima.

Zanima me da li kondukter može učeniku oduzeti iskaznicu samo zato što on nije do navedenog roka pribavio kartu? Devedeset posto konduktera je super, a ako učenicima smeta što kondukter od njega zatraži kartu, onda takvi ne bi trebali koristit javni prijevoz. Halo ljudi, pa posao konduktera je da provjerava karte u vlaku.

A da stvar bude još gora, mi kada dođemo iz smjera Mala Subotica – Čakovec, iz Čakovca kreće vlak za Malu Suboticu koji je u potpunosti prazan. Ne postoji samo relacija Čakovec – Kotoriba. Taj vlak dolazi iz Zagreba, i njime velik broj učenika iz Zagreba putuje u školu u Varaždin. Vlak do Varaždina dolazi pun i dalje putuje poluprazan prema Kotoribi.

Što se tiče stanja vlakova, sigurno neka “bakica od 80 godina” išara sjedala, polijepi žvakače po sjedalama, potrga ručke… Neki dan je skupina od nekoliko učenika namjerno razbila one male stolice ispod prozora te ih izbacila kroz prozor. Dolazi zima, a što se tiče grijanja, tu su najmanje krivi ljudi nad kojima se mi iživljavamo zašto je tak hladno. I na kraju, zašto kukate? Kome od vas tako teško pada da kasni na nastavu?”, navodi u dopisu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije