Vijesti / Grad Prelog
Grad Prelog
FOTO Božićno-novogodišnji koncert Puhačkog orkestra Grada Preloga
Miroslava Novak Hranjec

LIMENA GLAZBA

FOTO Božićno-novogodišnji koncert Puhačkog orkestra Grada Preloga

Ovo još uvijek mlado glazbeno društvo, nastavlja dugu tradiciju priločkih limenih glazbi

U ponedjeljak, 6. siječnja, u Domu kulture Grada Preloga, svoj već tradicionalni koncert, uz blagdan Sveta tri kralja, održali su članovi Puhačkog orkestra Grada Preloga.

Puhački orkestar Grada Preloga jedna je od najmlađih udruga na području Preloga, a svojim nastupima prate brojna događanja na području Preloga. Orkestar je osnovan 21. studenog 2013. godine, a u to doba okupio je uglavnom mlade glazbenike, tada učenike osnovne škole. Ovo još uvijek mlado glazbeno društvo, nastavlja dugu tradiciju priločkih limenih glazbi.

Božićno-novogodišnji koncert Puhačkog orkestra Grada Preloga Fotogalerija

Prva je tako limena glazba u Prelogu, u sklopu tadašnjeg Dobrovoljnog vatrogasnog društva osnovana 1905. godine. U 2019. godini, puhači iz Preloga ostavili su sjajan dojam u Novom Vinodolskom gdje je održan 33. Susret hrvatskih puhačkih orkestara, a u dvodnevnom programu nastupilo je 16 orkestara s ukupno 650 glazbenika.

Puhački orkestar Grada Preloga, sa svojim dirigentom, profesorom Igorom Hrustekom, osvojio je Zlatnu plaketu u C kategoriji te potvrdio stalno napredovanje svojih mladih glazbenika. Gosti koncerta bili su članovi Puhačkog orkestra Grada Koprivnice.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Category: 5963

Reci što misliš!