Mali princ na konju iz Preloga: Ivek i King najbolji su prijatelji

Za nešto više od tjedan dana počinje nova školska godina. Većina mališana joj se baš i ne veseli, jer trebat će opet grijati stolice i učiti, pisati, crtati…

Ivan Horvat iz Preloga s tim nema previše problema. Škola je jako važna – kaže Ivan ozbiljno – jer te nauči mnogim pametnim stvarima. A kad dođem doma, brzo napišem zadaću i jurim svome Kingu! A King je njegov konjić, pasmine hrvatski toplokrvnjak, kojeg je dobio ove godine za Uskrs od mame Maje Labaš Horvat i tate Darija Horvata.

Povezanost između Ivana i njegovog prekrasnog ljubimca najbolje opisuje mama Maja: “Farmu konja imamo više godina u Palinovcu, a Ivana sam na nju vodila praktički od rođenja. Ipak konji koje su tamo nisu baš prikladni za jahanje djeteta, zato smo mu odlučili darovati vlastitog konjića, koji je ranije boravio u školi za jahanje.

Kad smo saznali za Kinga i obišli ga, Ivan se više od njega nije htio odvojiti. Od trenutka Kingovog dolaska na našu farmicu, Ivan je gotovo svakodnevno u sedlu.” Osim za Kinga, Ivan izuzetan interes pokazuje i za sve ostale životinje, za što je djelomično “kriva” i genetika, s obzirom da je riječ o dječaku čiji je djed poznati preloški veterinar Ivan Labaš.

U obiteljskom domu dječačić i njegova 2-godišnja sestra Hana imaju i dva psa, četiri mačkice i kornjaču, dok u sobi za igranje dominira velika playmobil farma sa stotinama životinja. U kući je već spreman i veliki terarij za buduću bradatu agamu (to je veliki gušter), kojega Ivan želi za svoj osmi rodjendan u prosincu.

“Sve životinje su mi super, jer su pametne i dobre. Volio bi ih imati što više” – kaže mi Ivan, pokazujući mi pri tom i obiteljski album u kojem se nalazi mnoštvo njegovih slika sa životinjama, a među njima i jedna na kojoj oko vrata drži pravu, živu zmiju.

“Ma nisu ni zmije strašne, ne treba ih se uopće bojati” – govori ovaj nevjerojatno simpatičan i neustrašiv mališan, dodajući kako voli i puno čitati, a među najdražim knjigama mu je ona o Malom princu.

Sa svime što sam vidjela i čula od njega, moram priznati da me “oborio”. Stoga ću biti slobodna i poručiti svim malenim princezama da ne gube nadu u potrazi za svojim princem na konju. Ivek Horvat je definitivno jedan od njih, napisala je autorica članka na Facebook grupi Priločanci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije