Vijesti / Grad Prelog
Grad Prelog
VIDEO Pogled prema naprijed: Pogledajte kratki dokumentarni film o gospodarstvu Grada Preloga
Studio VIPRO

KONSTANTNO SE RAZVIJA

VIDEO Pogled prema naprijed: Pogledajte kratki dokumentarni film o gospodarstvu Grada Preloga

- U posljednjih 20-ak godina, niski uspješnih poduzetničkih priča dodali smo ih još nekoliko - rekao je gradonačelnik Kolarek. Prelog zauzima značajno mjesto na gospodarskoj karti Međimurja, ali i Hrvatske

Gospodarstvenike Grada Preloga, ali i cijele Međimurske županije, okupio je Grad Prelog na ovogodišnjem Gospodarskom forumu Grada Preloga 2019. godine. Gospodarski forum Grada Preloga 2019. održan je u petak, 29. studenog u Hotelu Panorama – DG Sport u Prelogu. Listu uzvanika koji su svojim dolaskom uveličali ovogodišnji Gospodarski forum Grada Preloga predvodio je ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, sa pomoćnicima Anom Mandac i Zvonimirom Novakom, zatim predsjednik Uprave Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG BICRO) Vjeran Vrbanec te ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric.

Svima su se na početku, uz ministra Horvata, obratili i predsjednik Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Čakovec Mladen Križaić te Boris Lukovnjak, predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije, kao i Matija Posavec, župan Međimurske županije.

- Duga je tradicija obrta, niz je poduzetnika koji djeluju i rade u Prelogu, a na papiru su mali. No, svaki onaj koji uz svoju, prehranjuje, jednu, tri ili deset obitelji, za mene je veliki poduzetnik. U posljednjih dvadesetak godina, niski uspješnih poduzetničkih priča dodali smo ih još nekoliko. Gospodarska zona Istok je temelj novog napretka i razvoja Preloga. I danas tamo djeluju tvrtke koje su poznate širom Europe.

Gospodarska zona Prelog Sjever kao novi biser u nizu, danas je puna. Proširujemo je i tu moramo zahvaliti Ministarstvu gospodarstva na novim sredstvima koja stižu za opremanje komunalnom infrastrukturom, proširenje te zone. Posljednji u nizu bisera je Poduzetnički centar Prelog. Ta zgrada, kao i Razvojna agencija PCP koja će upravljati njome, mora dati novi zamah vama, poduzetnicima Preloga, ali i ovog kraja Međimurja - istaknuo je u svom obraćanju gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek.

Izvor: Studio VIPRO

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Category: 5963

Reci što misliš!