Vijesti / Grad Prelog
Grad Prelog
FOTO U Prelogu održana promocija zbirke pjesama 'Kraj tebe stih' Jagode Vičević
Studio VIPRO

sadrži 160 pjesama

FOTO U Prelogu održana promocija zbirke pjesama 'Kraj tebe stih' Jagode Vičević

Zbirka sadrži 160 pjesama različite tematike - od ljubavnih, domoljubnih, pejzažnih, duhovnih, šaljivih, misaonih do dječjih

U Prelogu je, u prostoru Multimedijalne dvorane Muzeja Croata insulanus Grada Preloga, održana promocija knjige „Kraj tebe stih“, Jagode Vičević.

"Kraj tebe stih" prva je pjesnička zbirka Jagode Vičević, diplomirane učiteljice i pjesnikinje. Zbirka sadrži 160 pjesama različite tematike od ljubavnih, domoljubnih, pejzažnih, duhovnih, šaljivih, misaonih do dječjih. Zbirku odlikuje jezična raznolikost jer je pisana osim na standardnom jeziku, također kajkavskim narječjem. Pojedine  pjesme  su uglazbljene i izvedene na MEF-u.

U Prelogu održana promocija zbirke pjesama 'Kraj tebe stih' Jagode Vičević Fotogalerija

Zbirka je opremljena ilustracijama u boji koje je izradila Marina Mrazović. Iz stručnog aspekta, o zbirci je govorio Danijel Kralj, profesor hrvatskog jezika, uspješan pjesnik s čak četiri objavljene zbirke pjesama. Iz zbirke su čitali, sama autorica, zatim Juraj Vičević, te učenici Srednje škole Prelog, Željka Čižmešija i Edo Milinović. U ime suorganizatora promocije, Književnog kruga Prelog, obratila se predsjednica Mirjana Hržić.

Jagoda Vičević rođena je 1971. godine. Osnovnu školu pohađala je u Svetom Jurju na Bregu. Već je tada počela pisati lirske pjesme i dobivati prva priznanja za literarni rad. Dio života provela je u Hrvatskom primorju. Pohađala je Prvu riječku hrvatsku gimnaziju i Učiteljski fakultet u Rijeci na kojem je stekla zvanje nastavnika. Vrativši se u Međimurje, radila je u Osnovnoj školi Sveti Juraj na Bregu, a danas radi u Osnovnoj školi Dr. Ivana Novaka u Macincu gdje predaje hrvatski jezik. Studirajući uz rad je stekla i visoku stručnu spremu na Učiteljskom fakultetu u Čakovcu.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!