grad subvencionira stambene kredite

PRELOG Deset mladih obitelji dobilo po 25.000 kuna za kamate stambenog kredita

Želja je da se zadrže mlade obitelji na području Grada Preloga te im se olakša rješavanje stambenog pitanja

U sklopu konferencije za novinare, održane u ponedjeljak, 21. listopada, u Gradskoj vijećnici Grada Preloga, potpisani su ugovori o subvencioniranju stambenih kredita. Naime, Gradsko vijeće Grada Preloga, donijelo je na svojoj jedanaestoj sjednici, Odluku o subvencioniranju stambenih kredita mladim obiteljima s područja Grada Preloga.

Želja je da se zadrže mlade obitelji na području Grada Preloga te im se olakša rješavanje stambenog pitanja. Odluka omogućava subvencioniranje stambenih kredita, odnosno kamata na stambene kredite i to u iznosu od 25.000,00 kuna, koji se može i uvećati, ovisno o broju djece u obitelji.

Subvencioniranje kredita odobrava se za kupnju stana ili kuće odnosno za gradnju ili dovršetak kuće odnosno za adaptaciju dotrajalog, nenastanjenog stana ili kuće. Ovom se Odlukom Prelog aktivno uključuje u mjere demografske politike te istovremeno i revitalizaciju starih, napuštenih gruntišta na području Grada Preloga.

Ugovore su sa gradonačelnikom Grada Preloga Ljubomirom Kolarekom potpisali Tomislav Baranašić, Saša Šavora, Denis Zadravec, Stevica Trstenjak, Boris Zadravec, Filip Knez, Davor Špoljar, Nikola Janković, Silvija Beti i Mateja Kavran Matjačić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije