Vijesti / Grad Prelog
Grad Prelog
FOTO Najslađi dan u godini: U centru Preloga održan Festival meda
Studio Vipro

med kao lijek

FOTO Najslađi dan u godini: U centru Preloga održan Festival meda

U glazbenom su programu nastupili sjajni glazbenici Krunoslav Lajtman i Martina Sabljak, koji su ovom Festivalu meda dali poseban glazbeni ugođaj

Turistička zajednica Grada Preloga, uz Udrugu pčelara Nektar iz Preloga, organizirala je i ove godine Festival meda u Prelogu. Ova je manifestacija održana u subotu, 19. listopada, u prijepodnevnim satima, na prostoru Trga Slobode u Prelogu.

Festival meda u Prelogu Fotogalerija

Dvadesetak proizvođača ponudilo je svoje proizvode, ali i razmijenilo svoja iskustva. Brojni su problemi s kojima se susreću proizvođači meda te je i ovakvo okupljanje prilika da se upozori na sve ono što muči proizvođače meda. Izlagači su predstavili razne vrste meda, med od bagrema, lipe, livadni med, šumski med.

U glazbenom su programu nastupili sjajni glazbenici Krunoslav Lajtman i Martina Sabljak, koji su ovom Festivalu meda, dali poseban glazbeni ugođaj. Trgom u Prelogu prošetao je veliki broj građana, a većina se njih, kupnjom je barem male staklenke meda, polako spremila za hladne dane koji dolaze.

Jer, med se od davnina koristi kao lijek, a do današnjih je dana zadržao reputaciju najpopularnijeg prirodnog lijeka. Med pomaže kod bržeg zacjeljivanja rana, bolesti crijeva i želuca, povišene tjelesne temperature, a može se koristiti i kao sredstvo za čišćenje. U narodnoj medicini, med je i danas osnova prirodnog liječenja.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!