MJESEC HRVATSKE KNJIGE

LIKOVI IZ BAJKE NAPRAVLJENI OD VUNE U Prelogu izložba Smiljane Strahije ‘Filcanjem do svijeta bajki’

Izložba je koncipirana na način da izrađene likove stavlja u kontekst poznatih bajki I.B. Mažuranić, te nekih manje poznatih narodnih bajki čije zbirke krase police knjižnice i pozivaju nove čitače na posudbu

Mjesec hrvatske knjige započeo je u Knjižnici i čitaonici Grada Preloga izložbom prekrasnih likova iz bajke koje od vune izrađuje Smiljana Strahija iz Preloga. Autorica kaže da se filcanjem počela baviti sasvim slučajno ali nakon upoznavanja s tehnikom, svaki slobodni trenutak provodi u filcanju jer u njemu uživa i otkriva nešto novo.

Dovoljan joj je pogled kroz prozor i eto inspiracije. Svi radovi Smiljane Strahija izrađeni su s puno ljubavi i pažnje a njezini likovi iz bajki doista jesu nestvarno lijepi i prenose čaroliju pripovijedanja u oko svakog promatrača. Autorica je Izlagala svoja djela na izložbi povodom Dana žena u Prelogu, na Renesansnom festivalu u Koprivnici, na Malik festu u Rijeci te na festivalima vune u Ravnoj Gori, gdje je ove godine dobila priznanje za najljepši štand.

Izložba je koncipirana na način da izrađene likove stavlja u kontekst poznatih bajki I.B. Mažuranić, te nekih manje poznatih narodnih bajki čije zbirke krase police knjižnice i pozivaju nove čitače na posudbu. Izložbu su već razgledali prvašići iz Osnovne škole Prelog te nisu krili svoje oduševljenje vilinskim selom ni mekom i podatnom vunom od koje su likovi izrađeni.

Izložba je dio aktivnosti koje knjižnica provodi u okviru manifestacije Legendra – festival mitova i bajki dravskog područja. Stoga, posjetite Knjižnicu i čitaonicu Grada Preloga i razgledajte ovu izložbu koja će biti otvorena do 15.11.2019. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije